Maj 26, 2010

publicerat i Allmänt;
Har legat lite på latsidan vad gäller bloggandet det senaste. Dels beror det på datorbrist men även helt vanlig brist på ork. O så har jag helt enkelt haft bättre saker för mig. Som att blanda gin o tonic tex, det är jag en fena på.

Vi vart bjudna på kubbfest hos Malin i lördags, mycket kul! Det blev ju då som namnet kanske avslöjar kubbspel, men även middag, "jag har aldrig" o tjööööt.
Kvällens klantigaste får nog gå till mig som missar bordet när jag ska placera lilla vinglaset där.
Kvällens roligaste var helt klart hjärtats utstyrsel på krogen. Bildbomb från kvällen här nedan:

 
Peruker är underskattade leksaker..


 Gro har i dessa varma dagar svurit över att det inte finns AC på nya bilen (snälla, ha nu i åtanke att hon faktisk är norsk, vi får ha lite överseende). "Faaan att det inte finns AC då!!!!" suckar... "Vad är dethär för knapp?" Jajjamen, där va den. Jag försökte förklara att det inte är en stjärna på knappen utan en snöflinga, men jag vet inte om jag lyckades, nu vet vi iaf vart vi ska trycka.
Bilen är ett ställe som leder till mycket skratt. Som när hon kastar ut snusen utan att kommit ihåg den lilla detaljen med att veva ner rutan först.Puss på dig min helt egna struts, jag älskar dig mer o mer för varje dag jag vaknar med dig vid min sida.

.Maj 21, 2010

publicerat i Allmänt;
Ja, födelsedagen blev lyckad :) Jag fick många fina presenter och vi hade trevligt på middagen på kvällen. Tråkigast var väl jag som somnade vid 10-tiden på kvällen. Roligaste priset går i vanlig ordning, inte helt oväntat till min flickvän :P Självklart var vi stressade till tusen o en kvart försenade när vi skulle iväg på middagen. Hjärtat kommer på att hon glömt sin vita bh som hon ska ha under den vita tröjan i bilen. Ingen tid att ta sig 17 våningar upp igen o byta i lägenheten, så hon får helt enkelt byta i bilen. Vi spejar noga över parkeringen för att se att kusten är klar. Det är den. Men Gro är ju som ni som känner henne vet inte så snabb av sig så dethär bytandet tar sin lilla tid. På den lilla tiden (ja innan hon lyckas få på sig något.) rullar en bil in på parkeringen. O parkerar vart? Ja, på parkeringen framför oss såklart.
Herren i bilen var väl närmare 70, så det var väl länge sen han fick se någonting läckert (eller vad vet jag om det?), så det kan man väl bjuda på tycker jag XDIgår skruvade vi isär lillkillens säng, lastade in den i bilen o åkte ut till mormor o morfar o ställde oss ute i solen o slipade den. Väl hemma släpade vi in allt i hobbyrummet i källaren o började måla den brun/svart istället för gul/vit som den var tidigare.
Så idag står fortsatt målning på schemat samt färgning av mitt hår. Hade tänkt ta en långpromenad, men det öser ju ner ute, så jag avvaktar nog helst... Alltid har man nåt att skylla på ;)


Och många, många kramar till stackars Linda!! Den bästa Lindan som finns!!!!


.

24 år har man hängt med då :)

publicerat i Allmänt;
Ibland känns det som om åren går så sanslöst fort. Det var ju inte längesen jag började högstadiet? När allting tog en sån extrem vändning för mig. Jag har alltid hatat skolan, men nu blev det ännu lättare att skolka.
Jag började använda svarta kläder, svart smink o färgade håret svart. Kanske för att visa hur svart allting kändes på insidan. Jag fick snabbt en stämpel bland både lärare o elever, jag var ett problembarn. Detta följde mig ända upp i gymnasiet.
Rektorn visste snabbt vem jag var o jag spenderade nog mer tid i kvarsittningssalen än i alla lektionssalarna samanlagt. Oftast struntade jag helt enkelt i att gå på lektionerna överhuvudtaget o satt ute o rökte o pratade med vänner istället.
Det dröjde inte länge förrän jag blev skickad till BUP. Äntligen kanske någon lyssnar på mig tänkte jag. Jag var där i tio minuter o kom sen ut med ett recept på antideppressiva o sömtabletter. Där började många års helvete för mig.

Även om jag hatade skolan föredrog jag den framför att vara hemma, där var jag så lite jag kunde.
Helgerna börjades med jakt på alkohol, dricka alkohol, göra massor av dumma saker o sedan komma hem någorlunda nykter. Men med tiden byttes folkölen ut mot sprit, spriten mot röka, rökat mot amfetamin o tabletter.
När jag var 17 fick jag med pappas hjälp tag i en liten etta med sovalkov o kokvrå. Det var en stor lättnad att få flytta hemifrån o nu skulle jag kanske kunna ta tag i skolan också. Jag fuskade mig igenom nationella proven o fick därför godkänt o kom in på gymnasiet på Barn o Fritid som var det som krävde lägst poäng.
Det gick käpprätt åt helvete. Min medecinlista ökades stadigt o jag var för medicinerad för att orka gå ur sängen på morgonen. Jag hoppade av o gick längre in i mitt destruktiva sätt att klara av livet.
När jag var 18 hade jag mitt första seriösa förhållande. Det blev över två år av psykisk o fysisk misshandel, men jag gick ur det som en mycket starkare person.
Att jag sedan träffade ytterligare en person med liknande karaktärsdrag är ju bara beklagligt o jävligt idiotiskt.

Nu leker livet mer än någonsin o jag kan inte mer än säga att jag ser fram mot dom kommande 24 åren. Det fanns en tid, en lång tid när jag inte uppskattade livet, inte ville ha det, nu njuter jag av varje dag.
Jag har varit nära andra sidan många gånger, jag har tom varit där o vänt, men det har helt enkelt inte varit min tur.

Tack till min familj o mina vänner som alltid har funnits där o aldrig tvivlat.
Tack Gro för att du visat mig den rätta sidan av att älska o älskas.

.

B - Day.

publicerat i Allmänt;

Sitter här med en hund som envetet slickar mig på tårna när jag försöker få i mig mitt morgonkaffe. Man kan bli väldigt trött på honom ibland, men jag saknar honom fort när han är borta, lilla björnen :)
Idag blir jag också ett år äldre o med det får jag leta grå hår o fler rynkor. Åldersnojja? Nope. Min hjärna är fortfarande kvar i tidiga tonåren o där kommer den förmodligen att stanna.
Har drömt mycket om Sasha inatt. Saknar henne. Glömmer fortfarande bort att hon inte finns längre, tittar ibland efter henne när jag vaknar.

Det blev tidig avgång för oss igår. Efter att ha suttit uppe hela natten i förrgår va vi inte fräschast. Satt i soffan vid 18-tiden o älskling säger: "Hasselbacken... vart ligger det?"
"Va?" Jag förstår ingenting.
"Nej... Jag måste skicka julkort till TinTin"
Jag förstår ännu mindre.
Ganska spännande att hon pratar i sömnen med ögonen öppna ;P det var dags att förflytta oss in i sängen.Blir middag med mor, far o älskling på Kvarters ikväll, nomnom!  :) Under dagen ska det dock hinnas med långpromenix med killen härunder, träning o möjligtvis lite städ här hemma.


Fina Ozzy :)

.

Wash it out

publicerat i Allmänt;

Önskade mig sol o blå himmel även idag, men tji fick jag. Vaknade för övrigt på fel sida med en ångestklump i bröstet. Händer väldigt sällan nu för tiden. Hatar verkligen att vakna med ångest, det är bland det värsta som finns. Tror att jag drömde något otrevligt, men jag minns inte vad. Kanske lika bra. Till råga på allt hade jag stängt av alarmet i sömnen så jag missade tvätt-tiden med en timme, så nu hann jag inte torka tvätten... mutter...
Har iaf fått tvättat en maskin o ätit lite frukost. Sen blir det promenad med Beckie o Tiger o förhoppningsvis tar dagen en bättre vändning :)

Just nu lyssnar jag på PJ Harvey o försöker hitta ställen att hänga upp den förbannade tvätten på. 

 Mycket bra! fits like a gloooove!


"Baby, you got a bad bad mouth
Everything is poison that's coming out
Cheating, lying since the day you were born
Someone outta rinse it out with soap


Wash it out, wash it out, wash it out


No kind words are coming out of your mouth
Plenty goes in but nothing good comes out
Badmouth, sad mouth, you were an unhappy child
That doesn't make your lying tongue alright"
.


Rekord :)

publicerat i Allmänt;
Har haft besöksrekord på bloggen idag :) 93 unika besökare :) Roligt! Fortsätt läs, så fortsätter jag att skriva!
Nu ska jag lägga mig o dö lite i soffan, återkommer imorgon!
.

Maj 16, 2010

publicerat i Allmänt;
Det blev ingen springtur eftersom jag hade lite ont i knät efter träningen igår. Men det blev en timmes powerwalk o lite styrketräning, så jag kan känna mig lite duktig idag också :) Får lite panik när jag tänker på att man snart måste i dendär nedrans bikinin i år igen... Om jag slutar äta nu kanske jag kommer i fin form till beachen 2011?
Samma visa varje år... varför lär man sig aldrig? Alternativt skulle jag kunna börja umgås med fetare människor för att själv se smalare ut. Hmmm... tål att tänkas på...

Har talat med min kumpan Katarina o vi har smidit onda planer, hehehe (ja vad annars? ingen har väl påstått att vi är goda på något sätt?). Till helgen kommer hon o hennes puma hit för att fira våra födelsedagar. Galej!!

Annars har dagen varit ganska slapp. Jag har inte gjort något av det jag borde gjort och det tänker jag inte göra heller. Nu tänker jag istället överdosera mitt cocosbadskum, lyssna på Rasputina o krypa ner i badet.


.

Good morning starshine.

publicerat i Allmänt;Sitter o dricker morgonkaffet med mjölk i vanlig ordning. Hade hoppats på att solen skulle behaga titta fram idag, men icke. Ska underhålla ulltotten idag när älskling är på IKEA o letar saker till lägenheten. Blir väl en springtur för oss skulle jag tro :) Pappa är hemma från Spain igen, så han kanske tittar förbi en sväng o säger hej.

Nu ska jag dra på musiken här o tokröja. Det är verkligen på tiden! Ska bara ladda med lite mer koffein först :)
puss o hej!.

Maj 15, 2010

publicerat i Allmänt;
Jag har sagt det förr o jag säger det igen; Gro är rena hälsokuren för mig ;)
Idag efter att ha spanat in hur det går med lyan (väldigt bra) gör hon en plötslig sväng o parkerar utanför gymmet. Jag börjar ana oråd...
Plötsligt står jag med en provapå-lapp för dom kommande två veckorna i handen. Försöker min käresta på ett lite fint sätt säga till mig att kärlekshandtagen börjar ta för stor plats i sängen? ;)
Så nu har man tränat på gym för första gången på år o dar.
När vi står där o trampar som bäst på löpbandet kommer min födelsedag på tal o min bättre hälft blir lite orolig över sin brist på cash o presentinköp till mig. Jag säger då, utan att tänka på att vi inte är hemma i vardagsrummet att hon gärna kan ge mig presenten i natura istället. Det va tur att jag var redan var röd i ansiktet av kraftansträngningen från löpbandet. Jag försöker gång på gång lära mig att tänka efter innan jag öppnar munnen, men det tycks aldrig fungera...

Annars är det lugnt som vanligt. Livet med denna kvinna är lugnt o fridfullt (för det mesta). Det händer ju självklart att den fridfulla vardagen störs av spindlar i kylen, kraxande skator eller hundar som spyr strumpor, men det är inget vi inte klarar av tillsammans.

 

Som den poet jag faktiskt är i djupet av mitt hjärta, tänkte jag bjuda på några rader:Jag talade ett språk jag inte förstod
jag längtade efter något som inte fanns
jag vaknade till en gårdag med minnen jag ville glömma


Nu förstår jag alla ord
nu vet jag vad jag längtat efter
nu vaknar jag till en ny dag som jag vill minnas
för jag vill minnas allt med dig.


Jag älskar dig
idag, imorgon o igår.


;)
.


Money...

publicerat i Allmänt;

Jag är fattig som en kyrkråtta. Om inte ännu värre, skulle jag träffa en kyrkråtta skulle den säkert peka på mig o skratta. Som om inte detta vore nog så är jag galet shoppingsugen. (varför är det alltid så?) Jag funderar allvarligt på att lära mig skita pengar, har bara inte hittat kursen i detta. Någon som vet vart den går?

Ska snart ner på stan o lägga mina sista slantar på en välbehövlig fika med Beckie. Tänker göra som jag alltid gör o ignorera problemet så länge jag kan alternativt stanna i sängen o leva på luft o kärlek.
 När ska jag hitta dendär trisslotten med vinst utanför dörren?


.

Maj 11, 2010

publicerat i Allmänt;
Helgen kom o gick i helt vanlig ordning. Fredagen va sådär härligt slapp som vissa dagar kan vara. Lördagen börjades med en långpromenad o följdes av en tur till grannstaden för att kolla in utelivet. Kvällen tog sin början hemma hos Carro, sen fortsatte förfesten på bussen. Jag o Carro fick uppleva hur svårt det kan vara att gå på toa på en buss i rörelse. Carro hade dock större problem med att lista ut hur kranen fungerade.
Jag ägnade största delen av kvällen åt att dansa o mingla runt. Inte helt likt mig.. dansdelen alltså.

Söndagen hände inte mycket mer än att vi tog svängen för att hämta hem Ozzy. Jäklar vad välgödd han var! Riktig liten tjockis är han nu! Så vi behöver ju inte vara oroliga för att han får för lite mat hos mormor o morfar.

Igår var det full rulle hela dagen. Först promenad med Gro o Ozz, sen hem för att fixa lite, ut o springa en timma, promenad ner till stan för första utefikan i år med Kila. Sen på promenaden hem tog jag vägen om Beckie, Simon o Tiger. Kan ju säga att jag somnade gott efter "Håkans Bar" som jag pinsamt nog måste erkänna är väldigt roande.Idag har jag än så länge hunnit med 2 timmars promenad med älskling o Ozz. Kanske orkar jag mig ut på en springtur senare också. Så skönt att energin är på topp o att konditionen börjar ta sig :) Mår så mycket bättre när jag rör lite på mig, både fysiskt o mentalt. Så nu har jag med gott samvete hällt i mig en hallon/mango-smoothie o ska lägga mig o slappa en stund.
.

<3

publicerat i Allmänt;
Idag har vi varit o köpt golv. Lastat in det i bilen. Ut ur bilen, in i hissen, ut ur hissen... tur att man är ett kraftpaket.
Vi sitter o äter "frukost" vid sisådär 14-tiden igår o Gro tar som vanligt den sista mjölen till sin skål med musli. Inte helt stadig på handen hamnar dendär skvätten mjölk som jag hade tänkt ha i kaffet istället på hennes linne. Hon stannar upp i tuggandet o ser mycket uppgiven ut över att mjölken valde denhär vägen. Suckar o smetar ut den över linnet istället för att hämta något att torka med, med ursäkten att hon inte orkar resa sig.
Ja, så kan det se runt frukostbordet för oss.

Nyss ringde hon också o frågade vart jag gjort av nycklarna till lägenheten. I framsätet på bilen trodde jag, men där låg dom tydligen inte. Höööör att hon börjar bli irriterad men då dyker dom försvunna nycklarna upp. I hennes egen väska. Mycket roligt!

Vad jag ville komma fram till är att jag aldrig har tråkigt med dig. Jag kan alltid skratta med dig, eller åt dig ;)
Jag älskar dig, för allt det du är o jag älskar hur du får mig att känna tillsammans med dig.
.

Skräck!!

publicerat i Allmänt;

Varit på fika hos familjen Kittelsen/Nobel. Mycket fin lya hade ni!
Har också varit ute o sprungit 5 km, gick oförskämt bra! Nu har jag laddat energi med bönsalsa o försöker röka bort ångesten inför tandläkarbesöket.
Det går inte att förklara hur extrem min tandläkarskräck faktiskt är. Ingen tycker väl om att gå dit, men jag får sån extrem ångest att jag oftast måste kräkas både före o efter. Hyperventilerar o det har även hänt att jag svimmat några gånger. Men jag vet ju vart min skräck kommer ifrån, även om den inte blir mildare för det. När jag va fem drog dessa människor som tydligen hade lov att kalla sig tandläkare ut en tand på mig när bedövningen inte börjat verka. Jag sparkade o slogs för allt jag var värd, men tre vuxna sköterskor höll fast mig i stolen när en man fläckte o drog med en tång i min tand. Det var då skräcken föddes.
Tur att jag har världens bästa flickvän som följer med o håller mig i handen när jag ligger där o gråter o våndas.


O bara för att ni är mina finaste grannar:

 

 

 

 

 

 

.

Maj 5, 2010

publicerat i Allmänt;
Det blev åter myskväll igår. Ett återkommande tema här :) La oss tillrätta i soffan o tryckte i oss kakor o glass direkt ur paketet. Helt rätt!
Men idag blir det promenad o får jag för mitt knä ska jag även springa lite. Kan nog behöva springa av mig lite ångest inför det kommande tandläkarbesöket senare idag... 15.40 gäller det, men jag ska vara där lite tidigare eftersom jag ska få lugnande. Som om det skulle hjälpa... söv mig tack!!
Ska ner o kika på Beckies lägenhet vid halv 12 också :) Äntligen är vi grannar igen!! (för femte gången?) Det är helt enkelt så det ska vara.

Cim tipsar:


Pussvänligt lypsyl som luktar jordgubb! Spring o köp o pussas ännu mer!!!

.

Maj 4, 2010

publicerat i Allmänt;


Var ju ganska orolig för att jag skulle bli singel efter fredagen o Gros träff med släkten. Men hon tog detta mycket bra, och jag behövde nog inte vara så orolig iaf :) Hade ju tänkt blanda ut hennes drinkar med sömntabletter i värsta fall för att sedan kunna övertala henne om att hela kvällen bara varit en hemsk mardröm, men jag slapp.
Mormor blev glatt överraskad av allt vi fixat till i huset o jag tror att alla hade en bra kväll.
Jag, hjärtat o Ozzy var först hem vid 3tiden o lilla gullekusinen va söt o körde oss.
Vaknar till på natten av att mitt hjärta ligger i någon konstig ställning över större delen av sängen o sparkar vilt med fötterna.
Mummlar argt o säger sen "O här ligger jag helt skadad!!"
"Va? Vad gör du?" Frågar jag
"Inget. Är mitt i en fotbollsmatch bara..."
Jaha, det var bara att återgå till skönhetssömnen.

I söndags kom finaste vännerna o hälsade på :) Blev fika på strandcafét i flera timmar. Även Kila o Ana dök upp en stund. Vi planerade inför Priden o jag o Gro insåg att vi hade totalt noll koll på precis allting. Inte helt oväntat kanske, men nu är allting ordnat. Biljetter, boende o vi vet vart vi ska o när på ett ungefär.Igår lämnade vi Ozzy till "mormor o morfar" i norge för att få lite ledigt. Väldigt skönt att få sova ut på morgonen måste jag säga! Även om han är rumsren nu o väldigt duktig, så blir det ju ett jäkla spring iaf. Han blir ju mer o mer lik en extremt hårig kalv för varje dag o växer så det knakar, så jag räknar med att vi kommer ha svårt att känna igen honom när han kommer hem igen :)

Jag lyckades även bita ut en halv tand i dagarna, så imorgon blir det ett besök hos tandläkaren :/ Detta ser jag inte alls fram mot, men jag hoppas att jag kommer att överleva. Dock är jag inte säker på det.
.