Tenta och biltvätt...

publicerat i Allmänt;
Så var denna skolveckan över! Var ganska segt idag även om vi slutade tidigt. Ville bara hem, det ville vi nog alla, speciellt Johanna som somnade så sött där på bänken haha. Ja, det tar på krafterna att både måla badrum och gå i skolan. "Folk fattar ju inte att jag inte har tid för skolan nu!"
Jodå, vi förstår. ;)

Sitter med sista frågorna på tentan och funderar på om jag ska vara lat som vanligt eller förvåna mig själv och även göra mvg-uppgifterna... time will tell.

Förut tog jag o min bättre hälft en liten tur för att handla inför resan imorgon. Som ni kanske vet kommer min partner från detdär landet där allt är lite dyrare, så med vår ekonomi tycktes det vettigast att handla före avresan.
När vi väl packat in både oss o matvaror i bilen o i vanlig ordning kör runt o leter efter den där parkeringen som aldrig finns blir Gro törstig o öppnar Lokaflaskan som legat o guppat i bilen en stund.
Vi har ju visserligen pratat om att vi måste tvätta bilen, men jag trodde att hon menade utvändigt?
haha, ja kul var det. Det bästa var att jag stod utanför bilen när missödet inträffade ;)





I love u.


.




YES!

publicerat i Allmänt;
Fick beslut från CSN idag att dom godkänner min överklagan och att jag kommer att få studiemedel! En stor sten lyftes från mina axlar kan jag säga. Pengar är inte allt, men det är bra jobbigt att inte ha några.

Hemmastudier idag, otroligt skönt att sova ut! Vältrade mig ur sängen strax före ett, sen kom Beckie o Tiger hit på en fika :) Tiger bjöd jag på klubba, slemmigt värre, men bra underhållning till lillknodden ;)
Vi bestämde att vi ska försöka ta oss ut för att käka o ta en öl snart, vi är lite dåliga på att fullfölja våra planer bara ;)
Drömde att jag var gravid inatt. Att jag ammade o att det var så mysigt. Tänkte när jag vaknade att det kanske var min "inre klocka" som började ticka?
Men efter Beckies besök och Tigers vredesutbrott när han inte fick sin mammas chailatte, så tror jag att den klockan stendog.
;) nejdå, lille sötnöt :)


Nu har jag börjat med själva studierna då... Hemtentan. Blir norge i helgen med älsk o lillkillen så känner jag mig själv rätt (o jag känner mig själv ganska bra vid dethär laget) blir det inte mycket gjort då.
Men jag har faktiskt redan gjort hälften, så jag är pretty proud of myself, hehe :P

Att läsa om andnigsorganen tex är väl inte jätteexalterande men jag tänker att det är ett steg jag måste ta för att göra det jag vill. O om ett par veckor ska jag ut o praktisera! Ska bli jättekul, men lite läskigt också. Blir i en hemvårdsgrupp. Jag vet att jag har lättare för praktiska saker och att ha med människor att göra än att plugga o läsa, så jag är övertygad om att det kommer att gå bra.

Nu ska jag snart lägga mig i sängen framför teven o försöka vara någorlunda pigg imorgon i skolan. Brukar sitta o gäspa ikapp med mina bänkgrannar längst bak.
Sängen kallar!!




Puss på lilla familjen!!





.



Okt. 24, 2010

publicerat i Allmänt;
Jag har varit något av en bitterfitta idag. Att plugga hör inte till mina favoritsysselsättningar. Hur jag än vrider o vänder på det så blir jag inte nöjd. Jag vill prestera så mycket mer hela tiden o blir aldrig nöjd med resultatet.
Som tur är har jag världens bästa sambo som ger sig fan på att peppa mig o hjälpa mig så mycket det bara går.
Nu, många timmar senare kan jag motvilligt erkänna att jag är en smula nöjd med att jag iaf gjort uppgiften.
Och så har vi hunnit med att städa lägenheten o ta en sväng på gymmet.
Och jag har skrivit och skickat min överklagan till CSN, så nu är det väl bara att luta sig tillbaka o vänta på att pengarna rullar in ;)
Så ja, jag är nog ganska nöjd med dagen iaf.
Nu ligger vi utslagna i soffan och tittar på Beck.

Puss på min underbara älskling som peppar mig o är bäst!









.

Min hyllning till vintern.

publicerat i Allmänt;
Jaha ja... Då har den kommit i år igen, den förbannade snön, så för mig är vintern här. Inte nog med att man måste bylsa på sig kläder till oigenkännlighet, man rör sig också som en höggravid flodhäst som skitit ner sig i sin tappra försök att inte halka på skiten.
Nåväl om snön kommit o legat sådär vackert och vitt överallt som den gör på alla vackra vykort och bilder, men det blir bara ett jävla grågeggigt slask tre sekunder efter att det träffat marken.
Jag insåg för länge sedan att jag är född på fel sida jordklotet. Jag har också många gånger övervägt att följa björnarnas exempel och gå i ide. Jag har nog inte helt släppt den idén än...

Jodå, vintern kan vara mysig också. Tända ljus, varm choklad, sitta o mysa under ett berg av filtar med sin älskling... Men allvarligt, så jävla lång behöver den väl ändå inte vara?? Tre veckor hade räckt mer än väl.
Well, det är ju inte mycket jag kan göra åt saken, så jag får väl glatt bita ihop.






.






Soulmate.

publicerat i Allmänt;





Har haft en så mysig kväll med min älskling. Thaimat med en öl till (inget slår en kall öl till thai!) sen satt vi bara o pratade, om allt och inget. Våra bakgrunder, saker jag glömt eftersom jag aldrig sagt de till någon förut, förträngt det för att jag inte trott att någon varit intresserad av att lyssna.
Det är så skönt att kunna prata om allt utan att vara rädd för att det tas på fel sätt.
För första gången i mitt liv har jag någon jag kan o vågar berätta precis allt för. Och som vill höra på vad jag har att säga

Självklart är vi inte perfekta, vem är det? Men jag vet hur mycket jag älskar, litar o känner mig trygg med dig.
Och jag vet att jag vill leva resten av mitt liv med dig.

Gro, har svårt att hitta ord för vad du betyder för mig.
Du är det jag alltid drömt om.
Du är vad jag önskat, men inte trodde fanns.
Men du finns, och jag är så glad för att du finns i just mitt liv :)





Du är utan tvekan det bästa som hänt mig.











.

.......

publicerat i Allmänt;
Varit på ännu ett möte med min fantastiska studievägledare. Stackaren, hon är väl trött på mig snart.
Ja, nu ska jag skriva ännu en överklagan till CSN och hålla tummarna för att det inte tar så lång tid innan pengarna rullar in.
Blir så trött när det bara krånglar.

Har en del att plugga idag, ringde nyss o pratade lite med min lärare eftersom jag var sjuk igår, så nu har jag iaf koll på vad jag missat, men det var inte så farligt :)
Men först får det bli en långpromenad :)
Väntar på att hjärtat ska komma hem o hoppas på att jag kan få dra med mig henne ut, annars får jag ta med min iPod som sällskap.





.

......

publicerat i Allmänt;
Trött, trött, trött. Kom just på att jag inte ätit något idag. Har varken ork eller lust till att göra det heller. Kylskåpet är välfyllt som vanligt men det enda som lockar där är Pepsi Max.
Jaja, det får bli en stadig frukost, dvs något annat än kaffe innan jag knallar till skolan imorgon.
Just det, måste ju visa jackan jag hittade idag:



Ingen riktig vinterjacka, men den jag har sen förra året får duga. Var bara denhär jag hittade som jag gillade.
Ska slå till på en ny väska också. Troligtvis Adidas eller Converse, vi får se på det :)

Nej, suck och stön... soffan hägrar...





.

Bröllopsfest och skola.

publicerat i Allmänt;

Måste ju börja med att tacka fruarna Thorén för en jättefin bröllopsfest!
Trevligt som bara den och god mat som vanligt :) Nästa gång får ni komma till oss!
Kände mig hemsk som drog tidigt på morgonen utan att hjälpa till att städa.

Har haft en lätt dag i skolan idag. Gått igenom studieplanen för kursen samt fått veta hur vi ska lägga upp pluggandet. Trodde inte att jag skulle ta mig upp ur sängen imorse, var svååårt trött efter sviterna från helgen ;) Men det var ju som sagt ingen hård dag. Vi började dagen mycket seriöst med en runda "hänga gubbe" på tavlan. Och den tuffaste uppgiften vi fick var väl att kopiera 10 ex av Studiehandledningen. Well, Jolene gjorde det, jag o dom andra tittade mest på, pratade för högt o blev tillsagda att "dethär är faktiskt ett BIBLIOTEK, folk försöker STUDERA".
Ooops. :P

Har hunnit plugga lite nu iaf o varit en sväng på torp. Har också hunnit med konststycket att tvätta håret i handfatet. Det var en lite spännande upplevelse, därmed inte sagt att jag vill göra om det.
Vi har stopp i avloppet i duschen o jag tänkte vara lite händig o fixa det så jag stövlade in på ÖB o köpte propplösning, kavlade upp ärmarna o följde noga bruksanvisningen väl hemma.
Ja, inte fan hjälpte det, nu är det totalstopp.
Bara att inse att jag inte är någon handyman.
Men nog om det.

Nu blir det slapp med min babe i soffan resterande del av kvällen :)

 

 

 

.











Okt. 15, 2010

publicerat i Allmänt;
Herre jösses. Började dagen med "långa rundan". Dvs två timmars promenad strandpromenaden runt plus mördarbacke. Efter att ha varit förkyld i vad som känns som en evighet, så var detta en riktig pärs, men jag fixade det med lite övertalning :)
Ikväll har det varit Taco-kväll med tillhörande Idol-tittande. Resterande delen av familjen somnade så sött i soffan innan första delen var slut. Envetna som få så skulle dom inte gå och lägga sig. Hehe. Nu har jag föst dom i säng iaf ;)

Imorgon blir det galej med finaste fruarna i Götet! Ska bli alldeles förträffligt!




Så bra.
Det värsta är att jag lätt kunnat haft dendär outfiten i mina yngre dagar.
Nej, det finns inga kort.
;)





.

Okt. 14, 2010

publicerat i Allmänt;
Jag ska försöka få i mig lite mat, inte kunnat. Det stannar som en cementklump alvvägs ner i halsen.
Det är skönt att skriva av sig. Därför gör jag det.

På tal om ingenting, när jag var påväg hem i tisdags kom en lite spenslig farbror linkandes med sin lilla käpp några meter längre fram. När han skulle runda en rabatt lite för fort såg jag vad som komma skulle men hann inte fram. Lille farbrorn gjorde en piruett följt av en djupdykning ner i asfalten, men huvudet först.
Jag sprang fram o tänkte att "det här gick inte väl". Och det gjorde det inte heller. Han hade skrapat upp halva ansiktet mot asfalten, huden hängde i bitar o blodet forsade. Jag fick fram ett par näsdukar åt honom o en man kom o hjälpte mig att lyfta upp honom.
Vi hjälpte honom in i hans lägenhet o ringde ambulans som inte kom eftersom han själv inte ville det. Jag tyckte väl inte riktigt att han var i stånd till att avgöra detta.
Men det var ingen risk för hans liv, men ont kommer han att ha. Hans granne skulle komma o titta till honom senare.
Mer kunde vi inte göra. Men det är lite konstigt att det ska vara så svårt att få tag i en ambulans när det faktiskt är något så känsligt som huvudet som blivit skadat.


Har en ångest som gör sig påmind hela tiden. Och jag tillåter den. Den har rätt att vara där för en gångs skull.
Råttorna som klöser i bröstet, får helt enkelt vara där, jag ger dem tillåtelse.


På måndag börjar en ny kurs, Medicinsk grundkurs. Jag är peppad som bara den.









.


Kiss the rain

publicerat i Allmänt;




Så mycket ånger i mitt hjärta just nu.
Kanske är jag så rädd för lyckan att jag omedvetet förstör för mig själv.
Men jag är tacksam för den tiden jag fick.



Jag kommer alltid att älska dig.






.





.

Okt. 11, 2010

publicerat i Allmänt;

Började dagen med att promenixa till skolan. Höll på att förfrysa, men det var riktigt skönt med lite höstluft o musik i öronen på högsta volym för att vakna till.
Väl där hade vi en praktisk dag. Vi fick lära oss att ta pulsen, blodtryck (min låg för övrigt väldigt lågt 90/80), temp (även den låg, 59.8, det är nog lite vampyr i mig ändå) o vi fick även prova på att flytta o bli förflyttade med lift. Lite otäckt, men spännande och nog en väldigt bra erfarenhet när man kommer ut i arbetslivet.


På väg hem köpte jag present till lillkillen, DVD-box med Simpsons blev det och det var nog uppskattat såg det ut som :) Blev ett litet kalas på "Röda Rummet" där han fick öppna sina presenter o vi fick klämma i oss goda kakor :P





Grattis igen till världens bästa lillkille!!!



.

Energidrycker bör nog drickas dagtid.

publicerat i Allmänt;
Som vanligt inte redo för sängen. Piggelin.
Ja det kaaaaan ju ha att göra med att jag drack en Monster energidryck nu på kvällen. Inte helt smart kanske....
Jaja, har tagit ett par sömntabletter så jag får väl ge mig till tåls.
Har satt mig tillrätta i soffan och ska kolla på "Ghost Hunters" på tv4+... Det är så jäkla läskigt bara!








Just det! Imorgon fyller lillkillen hela 10 år! Det ska firas såklart efter skolan, svärfar o svärmor kommer också.Vet inte riktigt hundra vad jag ska ge honom i present än men jag har en idé :)
Imorgon ska jag gå och fixa medlemsskapet på gymmet, ska bli så jäkla skönt att komma igång igen! Känner mig helt försoffad.

O ni, ta o följ mig med bloglovin!












.






Fooood :)

publicerat i Allmänt;

Det blev fantastiskt goda räkor igår!! Åt tills det kom räkor ur öronen. När vi kom hem fixade vi till oss en smula o tog en sväng till Mortens. Trevligt o bra liveuppträdande :)
Imorgon är det skola igen o känner mig peppad, men känner att jag ligger efter en del i första kursen. Får helt enkelt plugga mig blå inför tentan.
Idag har vi haft en riktig ätardag, först med min favorit; kebebpizza med pommes o sen tryckte jag i mig två glassar på det hehe.
Men imorgon blir det dock andra tag, nu är jag såpass frisk att jag kan börja gymma igen!!

Nu ska jag joina min kvinna under täcket i soffan!





Hej hopp!!





.

 

Helgen så långt!

publicerat i Allmänt;

Ja, min helg börjar ju faktiskt på torsdag eftersom det är "hemmastudier" på fredagar. När jag kom hem gjorde vi ett röjande, tvätt o storstädning. Väldigt skönt! Efter detta tyckte vi att vi faktiskt var värda thaimat o en öl :) Hade mysigt hemma o spelade lite spel o slappade. Vid 21-tiden blev vi bjudna på party i Trollhättan! Kul!
I taxin på väg dit svängde chauffören plötsligt in till kanten för att stänga av taxametern, snäll som han var (eller så gjorde vårat vilda flirtande sitt ;). Precis då springer en gigantisk älgjävel ut på vägen bara några meter framför taxin. Änglavakt. Min stackars ängel måste jobba arslet av sig och får med all säkerhet förtidspensionera sig.

Blev en sväng till Backstage o sen gick vi o sov hos sötaste pappa :)

Igår blev det väldigt lugnt. Hjärtat o A-K var ute o promenerade o jag hade, som den hemmafru jag är, lyxmåltiden klar när dom kom hem. Givetvis blev det också Idoltittande, men ingen av oss orkade se klart det med alla 3465 reklamavbrott innan man ska få veta vem som åker ut.
Själv tycker jag att dendär vargkvinnan skulle åkt. Hon är lite för mycket. Vad tycker ni?

Ja ikväll ska jag, älsk o pappa ut till mormor o morfar på räkfrossa o ett par öl! Mumma!!
Imorgon är det pluggdag för Cim. Har en kommande tenta o ett par arbeten som ska in så fort som möjligt. Tråkigt att jag har varit sjuk så mkt, men det är inte något att göra. Jag får ta nya tag inför nästa kurs som är Medicinsk Grundkurs, det ska bli väldigt kul, men den ska vara tuff har jag hört. Tur att jag har så bra klasskompisar som hjälper mig med det jag missat!!













.

Insomnia

publicerat i Allmänt;
Sömnlös i vanlig ordning... Inte så konstigt kanske när jag bara suttit i lägenheten i flera dagar, hjärnan lär vara understimulerad. Idag har jag dock varit betydligt mycket piggare, rösten har inte varit så pigg, men låter man som Fran Fine i normala fall så är det nog inte hela världen.
Jag var, hör o häpna, tom så pigg att jag bestämde mig att laga middag tills älskling kom hem från sin Torprunda. Att jag lagat middag två gånger på en vecka har nog aldrig inträffat förut, men det verkar ju vara uppskattat så :)

Efter maten fördrev vi tiden med lite spel o slappmys.

Nu ligger hjärtat o sover så sött (hon ser verkligen söt ut, som en inlindad liten hamster) inne i sängen, men jag är lika klarvaken hur mycket jag än blundar eller skriker efter John Blund.

Well, får väll slänga ett öga på teven.



Tadaaaaa! Dagens fantastiska smaksensation! ;)









.

Okt. 3, 2010

publicerat i Allmänt;
Vaknade betydligt piggare o utan feber idag :) Febern kommer o går lite, men jag orkar vara uppe iaf.
Inväntar resten av familjen som sitter på bussen från Norge, saknat dom som bara den!!
Ska laga middag åt dom tänkte jag, köttfärssås cim-style ;) Köpte en pirog till lillkillen för säkerhets skull, man vet aldrig hur det går när jag släpps lös i köket!

Pappa va här o tog en fika o det var trevligt som vanligt. Ja, om nu kaffe o cola räknas som fika.

Ikväll blir det med andra ord mys, o förhoppningsvis nya friska tag inför skolan imorgon :) Samt en fika med bästa Beckie efter det!








.

Okt. 2, 2010

publicerat i Allmänt;

To do list kommande vecka:

  • Packa upp alla flyttlådorna, samt köpa lite fler lådor att ha under sängen.
  • Köpa ett nytt lås till vinden.
  • Ta mig till gymmet så fort jag blivit kry!!
  • Fika med Beckie! :)
  • Kolla upp vad piercingen jag suktar efter kostar att göra.



Har iaf hittat en vinterjacka som inte var allt för dyr. Hatar att köpa jackor, jag tycks aldrig bli nöjd med dom.
Nu fattas bara lite tjocka tröjor, vantar o en ny halsduk så ska jag nog överleva även denhär vintern ;)



Nya mobilen är jag riktigt nöjd med! Den bästa jag haft på länge! O snyggaste!
(tycks ha hamnat i en rosa/lila period igen)

Jag ser även med skräckblandad förtjusning fram emot vinter i fjällen i Norge. Jag har väl två gånger i mitt liv förr stått på skidor, nu har jag även fått full utrustning.
Det kan bli mycket spännande, och förödande, men vad gör man inte för kärleken? ;)

Andra saker jag ser fram emot är julen i Bekkhus/Miltén-hemmet :) Ni vet ju hur mycket jag brukar pynta inför jul? Not.
Därmed inte sagt att jag inte tycker att det är mysigt! Julgran, pepparkaksbak, tända ljus o julklappar under den klädda granen. Gud så mysigt!
Jag har alltid flängt runt på jularna hit o dit o aldrig fått någon ro. Då är det svårt att få dendär julkänslan att infinna sig.
Nu har jag dock hittat hem, o då kanske den gör det också :)


Nu ska jag invänta Simpsons, intala mig själv att jag har något som helst smaksinne kvar o trycka i mig lite cheeseballs.





.



       

*snörvel*

publicerat i Allmänt;
Uj, uj, uj... inte roligt att vara Cim just nu. Nejdå, ingen fara på taket, jag är bara förkyld o har ont i halsen, men nu har jag börjat få hög feber också. (jag ärsom en karl när jag är sjuk, dvs jag är mycket sjukare än alla andra o är noga med att tala om detta för alla)
Fått middag hos mormor o morfar men jag hade nog gjort bäst i att stanna i sängen. Dessutom kände jag inte vad maten smakade iaf :/
Längtar efter mitt hjärta som är i Norge, jättetråkigt att jag inte kunde följa med, men jag är inte så roligt sällskap heller när jag bara ligger och snorar.

Jaja, imorgon kommer dom hem iaf :)

Nu orkar jag inte sitta upp längre, så det får bli soffläge framför teven.







.