Utmattad.

publicerat i Allmänt;
 
Jag är grinig och sur och uppgiven.
Och utmattad.
Främsta anledningen är att jag har slut på mina mediciner sen ett tag tillbaka men inte får in något nytt recept och det retar mig så kopiöst att någonting så simpelt för någon annan ska behöva göra livet så svårt för mig, helt i onödan. Kommer det fortsätta vara såhär varje gång tänker jag helt enkelt sluta att ta dom, det är inte värt dippen då man inte har några och det är ju samma problem varje gång.
Tur att jag har världens sötaste sköterska iaf som gör sitt yttersta för att fixa det och är det inte fixat imorgon får jag gå till henne och hämta istället.
Det retar mig att mitt liv ska styras så av ett litet piller. I så många år styrdes mitt liv av drogerna, just nu känns detta som samma visa igen.
 
Ikväll blir det iaf thaikäk och öl och jag ska försöka att lägga min griniga sida någon annan stans och vara ett gott sällskap, som jag vet att jag kan vara.
Jag har verkligen inte gjort någonting de senaste dagarna, knappt orkat ta mig ur sängen och där händer inte så mycket som är värt att skriva om.
 Det är för energitömmande och jobbigt att vara vaken, så jag kniper ihop ögonen o kryper så långt ner under täcket jag kan, drar ner persiennerna och undviker att titta på klockan.
Jag accepterar att läget är så just nu, jag vet ju att det blir bättre, men just nu föredrar och orkar jag nästan bara sova och på sin höjd gå utanför med Dexter.
 
Så ja, så är läget just nu. Jag är tråkig och osocial till max.
Just nu.
 
 
 
 
 

Fått tummen ur röven o klippt mig. Nu ska jag bara skaffa ett jobb också...

publicerat i Allmänt;
 
 
 
Tagit tag i det jag länge planerat och gjorde ett besök hos frisören igår. Försvann drygt 40cm och det känns jäkligt skönt ska jag be att få tala om! Nu känns det inte längre som svinto att ta i. (Hade ju kunnat be att få med mig det avklippta håret i en doggybag vid närmare eftertanke, för jag har slut på svinto här hemma...)
Har en burk röd färg som jag ska slänga i imorgon, känns dumt att låta den gå till spillo, men efter det lutar det nog även åt färgbyte. Vad har jag ingen aning om än.
 
 Såhär blev resulatet.
 
Shoppade lite också, bortsett från tråkiga hushållsartiklar.
Som detta underbara halsband till Dexter:
 
Och ett sett nya naglar som jag ska ha imorgon.
 
Och på tal om imorgon...
Ska bli jätteroligt, fick höra förut att det blir runt trettio pers som kommer :)
Jag hade ju helt missat att systemet var stängt imorgon, men jag har en Tequila som jag får göra drinkar på o ett par cider. Jaja, det är inte det viktigaste, ska bli roligt att träffa härliga människor, leka lekar och äta god mat :)
 
 
 

Juni 19, 2012

publicerat i Allmänt;
 
Fortfarande slav under förkyldningen (som nu avlöses av tandvärken from hell.)
Dock är det betydligt mycket bättre nu och jag känner mig som en människa igen.
 
 
Var hos min sköterska igår för att disskutera hur det gått nu när jag ätit Concerta i cirka två veckor.
Fick även svar på en del prover jag tagit och allting var fint bortsett fån något problem med sköldkörteln (kan bero på den att jag gått upp i vikt) , så hon var lite oroad daär, men det kommer att hållas under uppsikt, och hoppas att jag slipper ännu en medicin att peta i mig.
Komner att höja Concertan ytterligar ett steg imorgon, till 36 mg istället för 18 som jag nu ätit ett tag.

Imorgon ska jag kilippa av en hel del hår, Är på tok för långt o då det är så lockigt är det svårt att reda ut det o tar en evighet att platta, eller få till en hyffsad frisyr, så det blir mest en tråkig hästsvans.
Har en röd färg här hemma som jag inte vill ska gå till spillo, men efter det får det även bli färgbyte också.
Vill verkligen förnya mig lite.
Ska även skaffa long nails igen, men bara sådana man gör hemma, det är vad min ekonomi tillåter just nu ;)
 
Dessa tänkte jag köra på :)
 

Jag har förvandlats till ett snorande hostigt monster.

publicerat i Allmänt;
Är så förkyld så det liknar ingenting. Tror inte jag varit så kass förut.
Febern är också skyhög och jag är bara uppe för att dricka vatten och gå ut med Dexter. Annars lever jag på isglass eftersom det är det enda som går att få ner utan större besvär.
Skulle fått fint besök idag som jag sett fram emot mycket, men jag orkar knappt hålla mig sittande, så det får tyvärr bli en annan gång :( Och hade hon sett mig i dethär tillståndet hade jag väl skrämt slag på stackaren.


Släpade mig med mycket möda upp till apoteket för att fylla på Alvedon-förrådet och för att hämta ut mina mediciner. Men dom hade i vanlig ordning inte kommit på utsatt tid, så jag gick förbi min sköterska för att se om hon kunde snabba på det. Hon kände knappt igen mig när jag kom där med fett hår, alkisröd näsa o fula glasögon. Men hon skulle se vad hon kunde göra i dagarna.
 Blir så trött på att det alltid ska vara samma visa då det inte är några nya mediciner och inte borde vara så svårt att klicka in ett recept på datorn, är trött på att springa till Apoteket i tid o otid. Men som den gulliga Apotekaren sa, jag får ju motion i vart fall ;)
Det blir säkerligen bättre när jag blir tilldelad en personlig läkare.

Annars mår jag oförskämt bra faktiskt.
 Gått ner fem kilo utan att försöka, vilket alltid gör att man känner sig lite fräschare, och så fort jag är frisk nog kör jag igång på gymmet igen och med mina dagliga powerwalks o då försvinner nog fem till ganska snart.
 Är jättepeppad, så jag är lite irriterad för att förkyldningen kommer o sabbar för mig, men det är ju tack o lov övergående, även om det inte känns så just nu.
Vet inte om det beror på Concertan, men jag är inte så intresserad av onyttigheter o äter mest för att jag "måste" och inte för att jag är vidare hungrig, så frukt, sallad och flädersaft istället för den sedvanliga Pepsin är det som går ner mest och det är ju inte fy skam.


Ska till arbetsterapin imorgon och jag får släpa mig dit vare sig jag orkar eller inte, för nu har jag ställt in så många gånger att det börjar bli pinsamt. Och jag vill ju verkligen komma igång också, det har bara varit så mycket annat som har kommit i vägen.
 Ja, livet antar jag.
Ska imorgon göra en personlig perm som jag ska göra från "scratch" för att se hur jag följer skriftliga instruktioner och sedan ska jag fylla den med mina mål o framsteg.
Jag har mina aningar om att den kommer att anta en rosa skepnad.

Var ute en sväng i fredags med Juan, Camilla, Therese och EmelieMortens.
Roligt att träffa Therese igen eftersom jag inte ens minns när det var sist, och vi lovade varandra att det inte ska dröja lika lång tid tills nästa gång. Det är ju inte direkt så att vi bor långt ifrån varandra, men det kan ändå vara svårt att få ihop det.

So, thats pretty much for now!!

Hur jag ser på mig själv.

publicerat i Allmänt;

De är ytterst få tillfällen då jag kan känna mig vacker...
Eller ens tycka att jag ser bra ut.Jag har sårt att ta till mig komplimanger. Oftast tänker jag att komplimangen jag fick är för att vara snäll.
Funny feeling...

publicerat i Allmänt;

Första dagen med nya medicinen. In med det nya och ut med det gamla, so to speak.
Ska gå på denna dos, som är den lägsta till på måndag för att kroppen ska få en chans att vänja in sig vid en främmande substans.
Just nu känner jag mig bara lite smålurig, energisk men samtidig lugn. Funny feeling.

Det jag hoppas på med det här är att i framtiden kunna fokusera bättre. Att samla mina tankar, att samla mig själv.
Jag är mer kaotisk än jag ger sken av. Någonting som nog är svårt att tro för dom som inte känner mig väldigt väl.
Bara för att man har AD/HD betyder det inte att man är högt och lågt och klättrar på väggarna hela tiden.
Jag har en innre oro och rastlöshet som jag har haf hela livet utan att veta varför. Som när man vet att sista bussen hem snart ska gå, men man har ingen klocka att titta på. Tänk er den stressen, oron, rastlösheten konstant men utan buss.
Så har jag känt så länge jag kan minnas.Hade tänkt att ta mig till gymmet för första gången på en hel evighet imorgon. Kommer nog att kännas väldigt konstigt och ovant, för att inte tala om att min kondis är totalt körd i bott och ännu värre.
Försöker få tag på min träningspartner, men hon behagar visst inte att svara just nu. Lite otrevligt tycker jag ;) Men jag får hoppas att jag får tag i fruntimmret innan morgondagen helt enkelt annars får jag väl släpa mig dit alena.

Snart kommer även någon jag saknat en hel massa hem också, nästan så jag glömt hur hon ser ut. Fast nej, det skulle jag aldrig göra... :)

På fredag ska jag o Juan för övrigt svänga våra lurviga på Mortens. Fast så mycket sväng och så lurvigt blir det inte (eller jag är iaf inte särskilt lurvig), ingen av oss är speciellt dansanta, så det blir mest mingel och skratt i något bås. Och det räcker gott och väl det.
Det är så roligt när jag är ute och folk jag knappt känner, eller inte känner alls kommer fram och säger att de läser min blogg! Jag blir lite löjligt stolt samtidigt som jag undrar om de har väldigt mycket fritid... ;)
Nejdå, jag blir såklart apglad! Och ännu gladare av att ni faktiskt kommer fram och säger det till mig!Har bestämmt mig för att trimma Dexter nu i sommar. Detta mest för min egen trevnad, men även för hans då han blir väldigt varm i sommarvärmen. Anledningen är att han har otroligt tjock underull efter att han gått utomhus i många minusgrader i Rumänien. Jag borstar och rycker flera gånger dagligen, men har ändå ingen chans att få bort ens hälften, så därför funderar jag på att trimma ner honom för att komma på "ruta ett" nu över sommaren och att den vinterpäls han är i behov av som innehund här i sverigen kan växa ut sen till vintern igen.
När han kom till mig var han beige i färgen, nu är det mesta av den färgen "tappad" och han har istället blivit vit med svarta prickar som hos en Dalmatin. Konstigt vad som kan gömmas där under!Gråt o tandagnisslan

publicerat i Allmänt;Sovit i stort sett ingenting inatt.
Somnade lite på morgonen/förmiddagen men var det inte åskan som väckte mig, så var det Dex som skällde som en blå när brevbäraren kom för att sedan snaska i sig posten, som för en gångs skull var viktig. Well, jag är för trött för att orka deala med det idag, får fixa det imorgon istället.
Även lyckats gråta av trötthet två gånger idag. En gång för att Dex stängde öronen vid inkallningen och nästa gång när jag inte lyckades få ur besticken ur torkstället riktigt så snabbt som jag tänkt mig.
Inte mycket som är bra idag med andra ord...

Jo, jag har blivit bjuden på jättegod ratatouille med kyckling :)
Kommer att äta på den smala linan nu ett tag fram över. Dvs mycket frukt o grönt och lite kolhydrater. Så pasta, bröd, ris och potatis går bort.
Kommer heller inte att dricka så ofta, får bli vid speciella tillfällen.
Och i dagarna ska jag dra igång på gymmet igen. Ska ta pengarna som var avsedda till tatueringen för detta då jag känner att det är viktigare att kämpa sig till en kropp jag trivs med, än att smycka en kropp jag just nu vantrivs med.


På tal om ingenting alls...
Har ni testat nya Fun Lights Elderflower Lemon? Om inte gör det!
Den är så somrig och svalkande! (o utan socker då såklart :P )

Nästa vecka ska jag även klippa mig. Just nu är det fööör långt och trassligt och jag vill bara bli av med det. Riktigt hur vet jag inte. Kanske såhär:Lite svårt att se, men hade inget bättre kort... Men det är mkt korta ettapper o längre i bak.