Mars 30, 2012

publicerat i Allmänt;

Cyberkyssar i all sin ära, men jag föredrar dem IRL ;)
Nyttig lunch också har jag hört...


Mår lite sisådär... Varför har jag ingen lust att ta upp här, och men jag har iaf pratat av mig lite nu. Är så dålig på att få ut i ord vad som bekymmrar mig, någonting jag måste bli bättre på. Jag har lätt för att lägga locket på och stänga inne det som inte är roligt eller trevligt att prata om, men det gör faktiskt ingenting bättre.

Hela veckan har bestått av att granska mig själv i diverse frågor och tester och jag har försökt svara så ärligt som möjligt, men att ha sina tankar svart på vitt i en pärm någon stans för många smarta människor att kunna lusläsa känns inte jätteroligt. Har iaf gjort det sista testet, så nu är det bara ett par möten till att gå på innan jag kan avsluta dethär kapitlet, oavsett vad svaret blir.

Nu ska jag försöka njuta av resten av dagen ute i solen, lägga bekymmren åt sidan och bara tänka på sådant som gör mig glad :)


Strange Dreams

publicerat i Allmänt;
Vaknade av att Dexter körde in tungan i örat halvvägs till hjärnan på mig.
Well, då spar jag in på en topz idag.

Min migränmedicin ger mig så våldsamt roliga drömmar! Vaknat flera gånger det senaste nätterna av att jag skrattat så att jag nästan inte fått luft. Jag brukar ju ha väldigt livliga och färgstarka drömmar, men dom brukar för det mesta vara konstiga o lite morbida (som jag då..).

Inatt drömde jag att jag, Juan, Jolene, Nova, Angelina och Therese skulle ställa upp i melodifestivalen, men vi tävlade mot varandra.
Juan körde någonting i stil med Emelie Autumn (då även hennes outfit!), jag lite Markoolioinspirerat, Jolene körde på Caroline af Ugglas stuket (men med en liten hemsk touch av Ranelid) med blå gummistövlar på scen o dansande undulater.
Therese
körde på såkert kort, Lillbabsdänga.
Och slutligen bjöd Angelina på någonting av the Knife.

Men det lät jäkligt bra må jag säga!! :D



Mars 25, 2012

publicerat i Allmänt;
Då var man hemma igen efter att ha träffat Juan, fikat med papi, mami, mormor o morfar och handlat. Jag har banne mig varit effektiv hela dagen idag!
Juan uppdaterade mig lite om teknikens under, så nu har jag lärt mig om massa prylar som jag inte ens visste fanns. Möjligtvis kommer jag att skaffa dessa då resten av mänskligheten haft dem i ca ett år.
Jag känner mig ju nu himla fräck när jag fiskar upp min iPhone ur fickan istället för min gamla Nokia. Och jag VET att alla andra förutom Jolene hade en före mig (hehe) men jag skyndar väldigt långsamt inom det tekniska området.
Annars kan man missa något!

Är lite orolig för min lille kille... Han har spytt nu ett par gånger om dagen i flera dagar. Ska koka ris o buljong åt honom imorgon och hoppas att det kanske kan få stanna kvar :/

Hade nog kunnat störta i säng utan några större svårigheter nu, men klockan 22 är det ju veckans tv-höjdpunkt!
Jersey Shore :)





Lite småbitter..

publicerat i Allmänt;
Avskyr verkligen kollektivtrafiken i västragötaland... Jag har någon förbannelse över mig när det gäller att välja bussar som inte kommer. Ska försöka ta mig till Näl men det verkar oerhört bökigt idag :/ Som tur är ställer världens bästa pappa upp o ger mig skjuts ♥ så kan bussjävlarna gå bäst fan dom vill (hör ni den bittra undertonen i mina meningar?)!

Började dagen med två timmars pw i det underbara vädret!
Kommer att bli mycket av denna varan framöver då det är ett billigt o bra sätt att träna och även Dexter får motion och stimulans.
Så nu är det slut med soffslapp o godispåsar och fram för löprundor, pw´s och nyttigheter :)

Har ett fullt schema kommande veckan, massor av möten och annat som ska fixas. Men det är skönt att inte bara ha "fritid" utan lite måsten också.
Lyckades ligga med migrän hela gårdagen, fanns någonting annat jag hellre skulle gjort, men det gick bara inte. Det blev ryggläge, nerdragna persienner o knaprande av Eeze. Men idag är jag tack o lov kurerad.




Mars 22, 2012

publicerat i Allmänt;
r hos arbetsterapeuten för andra gången igår. Äntligen!
Dock fick jag inte göra så mycket, berätta lite om vem jag är och hur jag ser på mig själv. Just nu inte alls särskilt positivt då jag just nu har en "ful-fet-o-misslyckad"-fas.
Men jag ska börja träffa henne en gång i veckan och vi ska fokusera på att så snabbt som möjligt hitta någonting för mig att göra. Precis det jag vill, så det känns väldigt bra, är lite otålig bara och vill helst att det ska hända imorgon, eller helst av allt igår :)
.
Imorgon ska jag börja träna igen, det vet jag är någonting som alltid får mig att må bättre. Gäller bara att ta sig i kragen o komma igång vilket jag är helt hopplös på! Men som sagt, imorgon blir det årets första löprunda med Dexter och ett styrkepass :)
.
.
Nästan som att se mig springa... ;)
.

 

.

.

.

.

Mars 20, 2012

publicerat i Allmänt;



Det var ett krävande första test.
Över två timmar satt jag där och försökte ge det min fulla koncentration, vilket var lättare sagt än gjort. Kände mig mest som en idiot.
I första delen skulle jag måla av en bild bestående av en massa rektanglar, fyrkanter o cirklar. Piece if cake! Tänkte jag i min enfald. När jag sedan skulle kludda ner samma bild ur minnet en timma senare var jag inte lika tuff...
Jaja, nu är det en vecka kvar tills nästa gång och tur är väl det, för nu är jag totalt slut i skallen!

 Tro det eller ej, så börjar jag faktiskt få lite kläm på min iPhone. Jag kan både svara, skriva sms och fota även om jag kör pekfingervalsen a lá pensionär. Men skam den som ger sig!

 


Och första dagen i år med Converse. Nu är våren officiellt här!

Idag är en fin dag :)

publicerat i Allmänt;
Sådär. Äntligen fått mina mediciner.
Marscherade upp till sjukhuset och knackade på min läkares kontor och frågade om han var upptagen.
Det var han inte, så jag sa då att han kunde passa på att fixa mina recept och det gjorde han faktiskt. Han hade inte ens fått något meddelande om att jag hört av mig, så det var ju inte hans fel.


Imorgon ska jag göra ett WAIS-test. Det är ett slags intelligens-test uppdelat i flera olika steg. Har gjort detta förut för många herrans år sedan, men då mådde jag väldigt dåligt och då är det svårt att få ett korrekt svar.
Lite spännande är det, men för mig som har svårt att koncentrera mig längre stunder tar det på krafterna och jag kommer att vara ganska slut efteråt då det tar ett par timmar.



Fick förresten reda på för ett par veckor sedan att jag sen en tid tillbaka har en diagnos som ingen informerat mig om, dyskalkyli (som dyslexi, men gällande siffror). Kul att man blir informerad!



Well, nog om detta!
Idag käns det som om det kommer att bli en fin dag!
Solen skiner, min lilla kille är full av lek och gos och vi ska ta tillvara på det och mysa o ta långpromenader i det fina vädret, även om det blåser lite kyligt! :D







Mars 15, 2012

publicerat i Allmänt;
Vaknade när grannen gick till, eller kom hem från jobbet och Dexter givetvis var tvungen att tala om detta för mig. Klockan fyra. Byracka.
Sedan la han sig och somnade så gott efter att ha väckt mamma...
.
Nu har jag äntligen tagit mig själv ett stadigt tag i kragen o lagt min gamla skräpiga, men dock så rosa, Nokia på hyllan och uppdaterat till en iPhone. Nu återstår bara att lära mig hur sattyget fungerar också... Får nog kalla till möte på vinden med vice VD i tekniska klubben så att hon kan bistå och slå mig med häpnad med sina tekniska skills. ;)

Nu ska jag gnälla lite också, över något som jag gnällt över förut, men det har ju uppenbarligen inte hjälpt, så jag gör ett nytt försök... Varför ska det vara så svårt att få ut mina mediciner?
Detta ställer till besvär varje gång. Har jag uttag kvar får jag det inte förnyat. När jag väl ringer, så fort jag tagit ut det sista, tar det så lång tid innan jag får det nya att jag står utan. Och jag får alltid ringa och tjata ett flertal gånger till otrevliga sköterskor.
Dåligt!!
Så nu har jag ringt och agerat tjatkärring igen och blev lovad att "någon" läkare skulle ta tag i det omgående. Omgående my ass...
Så, slutgnällt för idag! :P Får se om det krävs mer gnällande imorgon.
.
.
.





Måste vara alla hundägares skräck!

publicerat i Allmänt;
Igår hände någonting som måste vara alla hundägares största fasa.
Promenerade bort till Spara med Dexter o band honom utanför eftersom jag bara skulle in skitsnabbt. Skyndade mig ut till stolpen han satt i men det var något som fattades... Hunden!!
Har någon stulit honom? Var min första tanke.
Sedan tittade jag efter ordentligt och såg att kopplet var kvar runt stolpen, dock nu avtuggat, och då saknandes ett stycke hund i ena änden. Och där stog jag utan mobil och med paniken växande i magen.
Gick runt o frågade förbigående om de sett en hund lalla förbi, men icke. Sedan gick jag runt och ropade o letade efter honom, men beslöt mig för att springa hem o hämta mobilen för att ringa till mamma så att även hon kunde hjälpa mig leta.

När jag närmar mig huset tror jag knappt min ögon. Utanför porten sitter en mycket glad Dexter med viftande svans o en bit koppel dinglandes från halsbandet! :D
Hur fan gick det till?
Ja, det viktigaste var ju att han kom hem ♥

För övrigt är jag så himla nöjd med mitt val av hund och att vara hundägare är verkligen "jag". I framtiden kan jag tänka mig att även skaffa mig en kopis till Dexter, i ett mindre format.





Mars 12, 2012

publicerat i Allmänt;
Kan stoltsera med att jag höll mitt ord och såg hela festivalen, plus eftersnacket :P
Och ja, rätt låt vann faktiskt.

Jag och Dexter tog en långpromenad till Bjursjön igår och träffade på familjen Axelsson/Nydén på vägen och jag fick se en liten glimt av en nerbäddad, nykläckt Felix :) Så söt!! Nästan så att man blir lite sugen själv. Ett stort nästan that is! ;)
Ska upp och hälsa på någon dag i väckan o kika lite mera och tjöta med Marre. Saknat det!

Jag har en konstig förmåga att få dagarna att gå hiskligt fort trots att jag "inte har något att göra". Tänk om jag hade haft ett jobb också? ;)
Väntar som en tok på att arbetsterapin ska sätta igång så att det förhoppningsvis kan leda till praktik eller liknande. Är dödstrött på att gå hemma och skräpa om dagarna. Det höjer inte direkt självkänslan till skyarna...




Äntligen fått en matta i vardagsrummet! Ser lite mysigare ut än det repiga parkettgolvet..


Och ett par tavlor som alltid piffar upp! :)





♥ Och grattis till dig Juan :P Vet vilken skön känsla det är! ♥


Puss for now!




Melodifestival (japp, ni läste rätt!)

publicerat i Allmänt;


En bra dag.
En fin dag.






Nu gör jag någonting som inte hör min vanliga personlighet till. Kanske är det min gay-ådra som gör sig påmind, eller så har jag blivit smittad av någon ;)... Sitter nämligen bänkad framför Melodifestivalen.
Föga imponerad so far, men jag ger det en ärlig chans o tänker se varje minut (eller iaf ha på teven..) nu när jag faktiskt genomlidit det värsta, Ranelid alltså.

Lite tröstrshoppnig..

publicerat i Allmänt;
Det är inte någonstans okej det allra minsta att snön har återvänt. Jag blir både förbannad, uppgiven och förvirrad, och min första tanke när jag vaknade var att bygga ett ide under sängen bland dammråttorna och inte komma fram förren juli. Det, eller att emigrera till Kenya.


Har tröstat mig med att beställa lite saker ´från Bonprix.se







Finns så sjukt mycket i min smak där! Och just nu tyckte ´jag att jag verkligen var värd detta!

Även bställt lite smycken:


 

175 pix för alltihopp :)





Mars 7, 2012

publicerat i Allmänt;

Jag känner mig lite, eller ganska mycket som en strandad sjöko.
Efter att inte kunnat röra mig ordentligt på flera veckor blir det så. Vill helst bo i min onepiece eller möjligtvis ett tvåmannatält i någon läcker färg som gör att jag smälter in osedd i omgivningen.

Så ja, det är hårdträning här nu.

 

 

Denna video är bara så bäst just nu.
Enjoy!

Mars 4, 2012

publicerat i Allmänt;

Haft en riktigt bra vecka. Ganska lugn, men bra :)

I Torsdags blev det en liten spontanfika med sötaste Nataniel som var hemma över lovet. Herregud, han blir äldre för varje gång jag ser honom!! (Tur att det inte gäller mig också...)
Blev även en visit hos lille Juan där jag fångade dammkorn och noggrant planlade vad jag ska stjäla nästa gång jag hälsar på... Gardinerna ligger jäkligt risigt till ;)

I fredags åkte jag o Dexter ut till mormor o morfar för första gången, och det gick verkligen hur bra som helst! Han kom bra överens med både mormor o morfar och han fick vara lös för första gången, vilket gick över förväntan. Han kom nästan direkt när jag ropade på honom o höll sig i närheten hela tiden :)
Mammas hjärta! ♥









I vekcka ska jag äntligen tatuera mig! ´
Något som jag sett fram mot länge!! Kommer att bli ett ord på insidan fingret..
Något i den här stilen:



Fast då givetvis på Latin ;) Och en helt annan text.
Vad det blir visar´ja upp här så småning om! :)