Tankar om hummrar... o lite annat.

publicerat i Allmänt;

Sitter o är lite förväntansfull inför hummern som skall fram ikväll. Dom ser ju förjävla läskiga ut, som förväxta insekter. Ja, det är dom väl också, vatteninsekter.
Är skaldjur insekter?
En annan sak jag har funderat på är vad oliver är? Är det bär, grönsaker eller frukt? Har bestämt för mig att dom säger i någon reklam för olivolja att det är en frukt, men jag skulle inte vilja blanda oliver i min fruktsallad iaf.
Eller är det en helt egen art?
Som ni förstår snurrar det många viktiga frågor i mitt huvud, så att finna tid för studier och skötsel av hemmet är inte alltid lätt.
Man måste prioritera har mamma lärt mig.








.





Fotboll?

publicerat i Allmänt;
Det krävdes vassa armbågar för att ta sig fram i affärerna idag. Sådant ger mig lite lätt panik. Människor som trängs och plötsligt slutar att se varandra. Och detdär med persoligt space slutar att upphöra vissa tider på året. Lägg till mensvärken från helvetet och en milslång kö på apoteket till värktabletterna som kallade på mig, och du har receptet på en dålig shoppingrunda.
Ja, vi fick köpt vår hummer och vår öl, och jag fick mig ett lila nagellack, som ett litet plus.

Bejb har somnat i soffan, jag ska se på Van Helsing och hålla mig borta från hennes fötter. Nej, det är inte det att dom luktar illa, men för ett par nätter sedan vaknar jag av att hon sparkar upprepade gånger på mig, samt frustar irriterat, som en ilsken häst med rethosta.
Tydligen spelade hon fotboll i sömnen och jag fick äran att vara boll.



Puss på min fotbollsspelare! ;)




 Bilden ovan är till alla sura tanter som försökte köra över mig med sina fulla kundvagnar idag. Men så lätt gick det inte!! Better luck next time assholes! :P


.

Dec. 30, 2010

publicerat i Allmänt;

Jaha, så var dethär året snart slut.
Det har gått jäkligt fort måste jag säga, och jag har hunnit med en hel del. Bland annat att flytta tre ggr, sett min bästa vän lämna jordelivet i mina armar, hittat kvinnan i mitt liv, varit på priden för första (men inte sista) gången, träffat nya härliga människor... ja, det var bara en liten del.

Jag tänker inte gen något löjligt nyårslöfte som jag ändå med min kassa karaktär inte kommer att hålla. Jag tänker istället försöka se possitivt på vad det nya året har att komma med. Med tanke på hur dethär började, med att jag stod utan bostad och pengar, kan det knappast bli en värre start ;)

Så imorgon firar jag, bejb och Ricki in det nya året hos mamma o Bolko. Hummer hörde jag någon viska om... Har aldrig smakat det, men det går säkert ner med en öl till ;)

Ska snart ut till Torp och hjälpa till med shoppingen inför morgondagen.



 

Hehe, kunde inte låta bli ;)

 

 

 

.

Dec. 29, 2010

publicerat i Allmänt;

Har haft en underbar jul hos svärisanrna i grannlandet. Jag oroade mig lite för vad mina smaklökar skulle ha att säga om det norska julbordet, ribbe o pinnekött lät i mina öron mycket suspekt... Men det var riktigt gott! Bra mycket roligare än den tjatiga skinkan o janssons.

Den 23:e var vi ju på "lilla julaftons firande" hos mamma och Bolko. Fick många fina klappar, bland annat fick vi en platt-tv!! :D Hade vi inte räknat med! Och presentkort och 500 till vårat sparkonto.
Ja, julen har varit jättebra, den bästa på väldigt många år.




Jag o bejb fick matchande klockor.                          
 

 
Svärfar med sin "opelkeps".    


Ozzy med sina klappar under granen.
                                 


Goda kransekakan :)






Hur var er jul?







.



 

                                              En av mina favoritklappar. Mysstrumpor från Bettan :)


                     

Dan före dan!

publicerat i Allmänt;

Jösses vad snabbt det har gått. Nu är det alltså bara en dag kvar tills julafton.
Och jag har, tro det eller ej, riktigt mycket julkänsla och det är riktigt mysigt :)

Igår gjorde vi knäck och pyntade pepparkakor. Min begåvning gällande pepparkakspyntet kan nog förbättras till kommande år, men det var mysigt iaf :)
Vi struntade i granen eftersom vi knappt kommer att vara hemma, och lägger dom slantarna på vårat gemensamma sparkonto istället.
Vi har kommit överens om att inte ge varandra julklappar, födelsedagspresenter osv. och istället sätta in pengar där och spara till en resa.

Idag blir det "lilla julafton" hos mamma och Bolko, med svensk julmat eftersom det inte lär bli något av den varan annars. Jag har bara ätit en bit knäck till frukost för att kunna frossa riktigt ordentligt senare ;)
Jul innebär frosseri i fam. Miltén. Ska försöka att inte skrämma slag på stackars Gro, som för övrigt lär få rulla mig hem ikväll.
Är lite orolig för klänningen jag ska ha på mig, den är väldans tight och det går väl an när maggen är tom, men efter en hel kväll med mat blir det kanske värre, hehe. Jaja, jag får väl låna ett par brallor av Bolko i värsta fall ;)

Lillkillen pyntade denna fina pepparkaka :) Tur att någon i familjen har lite talang vad gäller sånt här ;)



God jul på er alla läsare!




.



Dec. 21, 2010

publicerat i Allmänt;

Har haft en feel-good-dag idag :)
Jag missade skolan eftersom jag inte kunde sova natten innan och kände mig nära döden när alarmet ringde.
Men jag har fått gjort annat viktigt.
Tog en sväng på stan för mig själv och promenerade runt o tittade lite o shoppade några småsaker, efter jag var på dagens möte.
I januari ska jag för första gången någonsin prova på akupunktur. I ansikte, hårbotten och rygg har jag ju hört om men det jag ska prova är i, på och runt öronen. Ska bli spännande.

Var hos tandläkaren igår, vilket jag tycker är helt fruktansvärt hemskt. Efter tre bedövningssprutor gav hon upp då dom inte tog eftersom tanden var så inflammerad och nerven blottad. Fick en tillfällig lagning över jul och sedan ska jag tillbaka och dra den i januari.
Så det lär inte bli någon knäck för mig i jul.

Imorgon ska det lunchas med pappsen och Anna, gymmas lite, dom sista klapparna ska inhandlas och jag ska plugga.

 








.

Vinterhelvete.

publicerat i Allmänt;
Jag är så förbenat trött på vintern.
Jag har fått nog av snön, jag har druckit den förbannade glöggen, jag har tillochmed gjort julgodis och julpyntat, antagligen som en undermedveten bön om att skiten ska ta slut snabbare. Ändå får jag läsa på löpsedlarna om "Den hårdaste och kallaste vintern på 150 år". I give up.

Give me ur best shot. Hårt o brutalt. Kasta psykotiska pingviner på mig när jag försöker ta mig till skolan på morgonen eller skicka mordiska isbjörnar med ishackor efter mig när jag tagit mig utanför dörren för första gången på en vecka för att köpa lite bröd och toalettpapper.
Men fuck me sideways, som mormor brukar säga, jag ska nog överleva denhär vintern också.
Det vore ju själva fan om man tagit sig såhär långt och ramlar av pinnen nu liksom?

Ja, som ni förstår vill jag ha sommar, fräknar, mygg och andra småkryp hur mycket jag än svär över dom då. Man saknar väl inte kon förrän båset är tomt. Eller hur var det?



Sommaren. I miss u.





.


Some of this shit is serious, some is nooot ;)

publicerat i Allmänt;
Kände mig nästan en smula överambitiös när jag nu två dagar i rad kommit för tidigt till skolan istället för att behöva powerwalka i panik den sista biten.
Well, i måndags var jag ju inte riktigt tidigt med flit.
Imorgon börjar jag 10 och funderar starkt på att kanske ta en liten sväng till gymmet innan jag knatar iväg. Har ju lagt mig till med ovanan att vakna vid 5 på morgonen. Pigg som en jävla lärka på speed.



Nu har vi börjat läsa lite kultur. Det är ganska intressant eftersom vi är en ganska blandad kompott i klassen. Pratat lite jultraditioner bland annat. Jag har nog inga speciella, för utom Paradisasken som ska finnas där.
Mina jular har varit ganska "flaxiga" de senaste åren. Och julkänslan har inte varit där.

Annars kom vi fram till att det jag o Senada dukar fram på julbordet i år blir självmords-sill.
Vad det är? Helt vanlig sill såklart, inlagt i arsenik. Har du ingen arsenik kan du ta någonting annat du har hemma, råttgift, natriumhyoxid (helt vanlig propplösning), ja var uppfinningsrik. Blanda det i en skvätt vodka (tesprit går lika bra) och låt det dra över natten, sen är det klart att servera! Krydda med lite dill alt. krossat glas för en extra kick!
Vad dukar ni fram på julbordet?

Har varit hos mormor o morfar idag o haft lite julpyssel. Med andra ord har vi gjort julgodis. Vi är ganska fixerade vid mat i min familj. Jag fick utstå helvetet med att göra knäck för första och sista gången. Eller rättare sagt att försöka få den kladdiga geggan i dom ytterst små och tunna formarna som välter om man råkar andas på dom. Säkert en trevlig sysselsättning om man fötts med den där egenskapen som kallas tålamod. Jag stod längst bak i kön när det delades ut. Om jag ens stod i kön över huvud taget, det kan mycket väl vara så att jag låg hemma o sov.

Ja, marsipankörsbären som vi har haft sen jag var yettepyttelitten behärskar jag iaf att göra, hehe.
 



Sen har vi dom små vidriga ischokladgrejerna nedan med hasselnötter och daddlar. Uäääck! 





Jag tänker väldigt mycket.
Jag tänker precis när jag slår upp ögonen på morgonen, jag tänker in i det sista innan jag somnar, jag tänker i stort sett även när jag sover. Kanske har det med min diagnos att göra, jag vet inte riktigt, och jag bryr mig inte heller, jag tycker om att tänka även om det är ganska jobbigt när jag ältar sönder allting så att hjärnan tillslut känns som välling.

Men ord har alltid varit min flykt från verkligheten, om det så var i musik eller skrivandet. Orden var min flykt innan drogerna blev det.
Men musiken är så otroligt viktig för mig.
Jag njuter på morgonen på väg till skolan när jag går med iPoden i handen och den fyller mig med kraft för dagen, medans det ljusnar och snön knarrar under mina skor.

Nu vill jag inte ha något med droger att göra, men orden vill, och kommer jag alltid att ha kvar, och dom gör mig bara gott.
Men jag har lättare att uttrycka mig i det skrivna ordet än i det talade. Många som läst min blogg och annat jag skrivit har sagt till mig att jag behärskar det svenska språket på ett speciellt sätt.
Det vet jag inte om jag kan hålla med om. Men jag vill tänka efter innan jag uttrycker mig. Därför ligger skriften mig närmare.

Jag ska på samtal hos en person imorgon som är specialiserad på missbruk. Jag missbrukar inte nu, men jag har gjort det i många, många år och jag har haft återfall och vill aldrig ha det igen.
Jag har aldrig sökt hjälp för det tidigare och känner att jag är redo för det nu, för att veta hur jag ska hantera dom känslor som kan komma när ett återfall kan kännas nära, när livet är jobbigt, som det självklart blir ibland. För det kan det göra ibland, och jag tror det är när man säger att "man aldrig någonsin skulle ta ett återfall" som det är farligt. För risken finns. Man måste slåss mot det, men man ska inte se sig som "frisk" (enligh min åsikt) även om man varit ren i si o så många år, oavsett vilken drogen är. Drogens sort spelar inte så stor roll.
Samma sak gäller ätstörningar. Det är något man lever och kämpar med resten av livet.











.









Dec. 13, 2010

publicerat i Allmänt;
Jaha, men det var ju roligt. Kommer till skolan, glad i hågen o har knatat på i extra takt för att inte komma försent, för att väl där mötas av ett fåtal förvirrade klasskamrater som just som jag undrar vart resten av klassen och läraren tagit vägen?
Vi börjar visst en timma senare visade det sig... Ja, ja nu är man på plats och det är ju trevligt att få tjöta lite.

Idag börjar en ny kurs och jag är laddad. Hoppas dock på att sluta i någorlunda tid så att jag har ork kvar för gymmet när jag kommer hem. Nu har det varit nog med vilodagar.

Nej, nu ska jag och hjärnan förbereda oss för en dag full av viktig lärdom! ;)









.

Dec. 10, 2010

publicerat i Allmänt;

 


Jag är ingen glöggfantast, men jag tycker att det luktar så gott och det blir en så "julig", mysig stämning. Så jag bestämde mig för att vara lite wild and crazy igår o testa någonting nytt, chokladglögg. Jättegott! En lite mjukare smak än den vanliga blossaglöggen och inte så stark alkohol smak. Och en liten hint av choklad då. Try it!
Så det är inte sista gången jag dricker det i jul!

Imorgon blir det nog en sväng till gymmet och sedan detdär tråkiga, ständigt återkommande. Städning och handla mat. Suck.
På eftermiddagen kommer mormor o morfar hit på middag, dom har ju inte sett hur vi bor än. Det ska bli trevligt! :)

Nu blir det lite slapp i soffan samt en kopp kvälls-té!







.

Dec. 7, 2010

publicerat i Allmänt;
Blir så förbannad. Mitt i myset igår kväll ringde det på dörren. Besök efter klockan 21? Vad är detta?? Tänkte jag. Det var grannen som meddelade att det precis varit inbrott i källaren och alla förråd.
Min dvd-samling med alla mina favoritfilmer tog dom jävlarna. Det är ju inget direkt värde i det förutom för mig som samlat i massa år. Gros golfklubbor däremot som är värda närmare tio tusen hade dom inte rört, och inte heller andra saker som faktiskt var värdefulla. Så jag antar att det var små skitungar.
Skitungar som borde få en golfklubba på tvären, where the sun don't shine.

Idag tog vi oss till gymmet trots en del gäspningar. Kännde oss mycket duktiga efter passet :)

Nu är lillkillen på boxning o hjärtat är med och kollar på. Jag är alltså solokvist hemma. Ska nog bre ut mig i soffan och läsa min nyinköpta bok:
 

Jag är hopplös. Jag läser bara tragiska böcker. Såg utsidan och frasen "sann och ovanlig berättelse om syskonincest" och sen var jag fast.
Vem vill läsa om någon som mår bra?
Nej, skämt åt sido, jag gillar faktiskt den här typen av böcker. Att läsa om människor som överlever o tar tillbaka sina liv mot alla odds. Det är upplyftande.



.

Träning.

publicerat i Allmänt;
Idag tog vi oss äntligen till gymmet!
Det var på tok för länge sen jag var där, men denna veckan har jag inga måsten, så nu är det bara att knalla dit.

Jag lagade mat igår och det blev faktiskt jättegott. Kasslergryta a la viktväktarrecept. Vi tycker ju båda om nyttig mat, grönsaker o så, men latheten tar över ibland. Det är lättare att värma något i micron eller beställa en pizza när man är trött o sliten.
Det blev en slapp kväll framför Beck på teven och hjärtat somnade i soffan. Det är inte helt ovanligt i denhär familjen ;) Även lillkillen kan slumra till på kvällarna. Sötast är när dom somnar i var sitt hörn.

Gro har alltid många projekt på gång, just nu ligger hon i hårdträning för att ställa upp i vm i Alfapet 2011 i Berlin. Vid denna hårdträning krävs ju att man tänker Alfapet dygnet runt, även i sovande tillstånd.
Detta innebär att hon kan kasta ur sig slumpartade ord i sömnen. "Näsa! Lunga!"
Spännande och lite skrämmande på samma gång. Men jag stöttar henne till 100%.


I hårdträning.








.

Bland tomtar och vinterpäls.

publicerat i Allmänt;

Då har julen gjort sitt intåg i Bekkhus/Miltén-hemmet. Med mycket hjälp och en drös svordommar, dom flesta på tyska, fick vi upp tomtegardinerna i köket :)
Ja, hänga upp gardiner hade vi nog kunnat göra själva, så illa är det inte, men att borra hålen till gardinstängerna var lättare sagt än gjort... Men fint blev det iaf efter mycket om o men.
Tack till mamma o Bolko!




Planerna för morgondagen är inte mycket mer än så att jag ska försöka ta tag i sånt som jag skulle gjort en tid men istället gjort det jag är bäst på. Skjutit upp det.
Ja, som att färga håret, flytta dendär klädhögen brevid sängen som faktiskt inte är en del av inredningen även om jag börjar tro det själv, och raka benen. När Gro suckar och tar upp en ryktborste när vi ligger o myser i soffan har det gått lite väl långt vad det gäller bekvämlighetsgränsen.

Tur att jag uppväger sådana pinsamheter med mina fina egenskaper, som min galanta sångröst, min hackningsteknik av grönsaker samt mitt fina bordsskick ;)


Love u babe :*







.