sommar i år igen..

publicerat i Allmänt;
Är hemma på Ture o hämtar lite saker.. Tog barnen o gick så att dom fick en lite längre promenad på morgonen. Det är ganska mycket att hålla reda på när man går med båda två, men jag börjar få koll på det nu!  Det blir koppel o tassar överallt, o man ska inte ens gå int på när telefonen ringer eller när man ska ge sig på att plocka bajs.
Nu håller jag på o plockar i mina sommarkläder. Verkar ju som om det kommer att bli varmt även dethär året, även om man inte trodde det där för några månader sen.
När Mia slutat jobbet ska vi ut med JumJum till Skepsviken o sätta oss i solen o ta en öl eller två. JumJums bästaste fiiinaste vän i hela världen kommer också (Ceasar). Så han kommer att bli lycklig. O trött. Det är det viktigaste.
Igår när han o Dennis jagat varandra var han totalt död. Så var det ju dethär med filmen.. Nej. Mia kommer för all framtid att få hyra film, välja film på bio o hålla i fjärrkontrollen. Jag ger upp!

Passar på att ladda upp lite bilder nu när jag är hemma! Men idag kommer laptopen, så nu kan vi ladda bilder till vi spyr.
Neej.. mot systemet!!




Jag o Beckie i solen i hasselbacken som så många gånger förr :) Vi träffas för lite min vän!


Gro ska söka till Topmodel Norway eftersom hon älskar att posera. Vinner hon ska hon köpa en flatskärm.



JumJum på Skeppsviken. Roligt att han tycker om att bada. Simmar som en liten utter! :D



Det är många som har det jobbigt runt oss nu. Skickar varma tankar till er. Vid såna tillfällen tänker man verkligen efter o uppskattar det man har. Jag är verkligen så glad för vad jag har. Älskar min lilla familj så mycket. O ni mina fina vänner som altid finns där även om vi inte ses så ofta, ni betyder så mycket.

knaprar nutrilett..

publicerat i Allmänt;
Sitter o knaprar på en nutrilett-bar så för att ladda kroppen med lite energi, sen ska jag ta ut hundarna. Va tvungen att hitta på något förut när jag skulle lämna JumJum ensam hemma, så jag träffade Beckie som ändå va på stan. Vi satte oss i hasselbacken en stund o snackade lite skit. Nu växer magen verkligen för varje gång jag ser henne. Jag tror att det blir en liten tjej.. Fast det tror jag alltid, o jag har alltid fel o därmed kommer det att bli en pojke ;)

Mobilen låg kvar på ljudinspelning när jag gick, men det jag inte tänkte på är att den slutar spela in när någon ringer. Så det blev bara inspelat i tre minuter. Gnällde o ynkadae sig gjorde han, men det var inte så himla farligt. Men givetvis hade han rymt ut ur köket. Får bli ett nytt försök imorgon.




Ikväll blir det film, Neverwas o sallad med älskling ,Gro o Dennis. Möjligtvis kan en av fyra tycka om filmen? Kan jag kanske lyckas för en gångs skull? :P

Enastående filmval. Igen...

publicerat i Allmänt;
Då va det dethär med min fantastiska fallenhet för att välja bra filmer igen... Va på ganska dåligt, stressat humör igår o tänkte att det kunde vara trevligt att mysa med lite bra film på kvällskvisten. Yeah, right.. Glad i hågen skuttade jag iväg mot Hemmakväll för att välja o vraka bland alla fantastiska verk. Kom hem med Newerwas, Burn afer reading och The Broken. Vi planterade oss i soffan o valde att se Burn after reading först. 40 min in i filmen beslöt vi oss för att spola fram några kapitel för att se om det kanske började hända något.. Men icke. Så vi gav upp.
Vi får väl göra ett nytt försök idag med en av de andra.
Stackars Mia som har en flickvän som blir helt retarderad så fort hon kommer i närheten av hyrfilmer.

Var med JumJum hos doktorn igår för att ge honom sin sista vaccinationsspruta. Det gick väldans bra, o han ville inte gå därifrån när vi va klara, trots att en JR-kille försökte ta hans oskuld o att en stor svart hund trampade på honom. Tror aldrig att hans riskornshjärna ens registrerade att han fick själva sprutan.
Idag ska vi öva på att lämna honom ensam hemma på riktigt. Vi fick det smarta tipset av Madde att lägga mobilen på inspelning när man går ut för att höra hur länge han gnäller/ylar när man gått. Jag tror faktiskt att han bara gnäller en liten stund o sen går o lägger sig o sover, men det ska bli lite spännande.

I dagarna får älskling sin nya laptop, så nu kommer vi äntligen kunna ladda upp bilder igen :)

Nu ska jag sätta mig ute o äta frukost! Ska bara välja balkong först ;)




Puss på min underbara som orkar med mig, trots att jag är retarderad! <3

Vildsvin o annat smått o gott..

publicerat i Allmänt;
Nyss fikat med älskling o Jennie. Nu drog dom till IKEA, o förhoppningsvis hittar Mia lite bra saker hit. Jag sitter o väntar på att energin ska infinna sig, sen ska jag ta en promenad med hundarna o släppa dom lösa så att dom får springa av sig morgonbuset  :)  Sedan ska jag tömma det sista i garaget, diska o plocka rent här o sen upp till mig o flytta lite saker. Men som sagt, ska bara invänta en energikick först..

I helgen va vi i Skeppsviken med hundarna o JumJum badade :) Såg ut som en liten utter när han simmade! Men han tyckte nog att det va lite kallt, för han gnällde hela tiden.
O i lördags hade vi grillparty på ena balkongen. Mycket trevligt! O Sally bjöd oss på vildsvin. Pernilla o Mia tyckte att det smakade "raggig hund", men jag o Gro hade väl ingen direkt åsikt om det hela. Våra smaklökar kanske inte är i det bästa skicket. När alla hade gått tyckte Mia att det var en utmärkt idé att göra "Päronbomb" o dricka, men där sa tom jag nej. Så hon drack min med. Så på söndagen mådde hon inte som en prinsessa direkt. Så kom vi inte i säng förrän vid fyratiden heller, när vi lyssnade igenom alla Mias gamla singlar.

Bantningen går över förväntan. - 4 kg o sötsuget är helt borta. O då fuskar jag på helgerna. Nu ska jag bara börja röra mig mer också. Fast det är ju inte lång tid man sitter stilla med PissNisse som son.

Nej.. Dags att börja med dagen!!

Hundinis

publicerat i Allmänt;
Vi har två utbrytarhundar. Hundinis.. Inatt hade vi dubbla galler i köket, plus två köksstolar för som vi surrade fast med ett skärp, ändå kom dom ut. Det bevisar att vill man, så kan man.
Igår mötte JumJum sin idol, Maddes hund Ceasar. Han blev helt kär! Sasha var mest intresserad av Maddes godis. Jävla matvrak. Men är man pensionär så kanske det inte är så roligt att vimsa omkring med två ungdomar.

Ikväll va vi ute en sväng på Butlers med Gro. Mycket trevligt. Tycker mycket om Gro, även om jag vet att det är många som inte kan förstå det pga att det är Mias exs, men Gro är viktig för Mia o då är hon även viktig för mig :) Dessutom är hon jäkligt nice :P
Ska kolla på en film o sen sova, sen blir det väl att fortsätta jobba på bikinikroppen.


Puss på min älskling, Sasha o JumJum.

japp.

publicerat i Allmänt;



Väntar med spänning på att telefonen ska börja klicka. Tjockisen ska ringa. Ja, Beckie alltså. Vi ska ta en fika o hon ska få träffa JumJum :) Det har inte blivit av än. Men känner jag min vän rätt, så ligger hon o brottas med kudden.
Jag håller på o samlar ihop Jennies små saker i en liten hög. Alla hennes tusen hårspännen o enkronor. O JumJum springer efter mig som en svans.
Satt o försökte ta tag i lite sånadär viktiga telefonsamtal förut, där man får sitta fem timmar o lyssna på en inspelad röst som säger att snart, snaaaaaart är det min tur. När jag väl kom fram la min mobil av, eftersom teckningen är så fantastisk. Då gjorde jag små volter av glädje.

Ska upp o hämta lite mer saker i lägenheten snart. Har hyrt Bolko som taxi :) Blir lite mer övning för hundarna att vara ensama hemma.
O på torsdag blir det quiz med älskling, Gro o Sally :) ska bli roligt att komma ut! Känner mig en aning isolerad om jag ska vara ärlig. Men det är otroligt skönt att ha nya väggar runt sig :P

Nu ska jag återgå till att torka damm, plocka småsaker o önska att hundarna va uppstoppade.














Du är bäst. Med en enda av dina blickar. Jag är så glad för att du finns i mitt liv.

Full rulle..

publicerat i Allmänt;
Idag har det varit full rulle. Mer än vanligt. Nu finns det ju inte längre hiss, så nu får man ju springa upp o ner i trapporna 18000 ggr per dag. Men jag ska ju komma i den där bikinin någon gång. Jag trivs i lägenheten, även om det är kaos just nu. Saker överallt eftersom Jennie inte är helt utflyttad än. Men jag har städat lite idag o varit o handlat, mest för att JumJum skulle få prova att vara ensam hemma. Det va första gången, men det gick över förväntan! Inte ens kiss inne!
Han har faktiskt bara kissat inne en gång idag, men så har jag också vaktat honom som en hök.



Idag har jag tagit på mig matuppdraget igen.Ska faktiskt bli lite roligt. Jag ska göra mitt bästa, o försöka att inte gråta om jag misslyckas ;) Älskling är värd att få maten serverad varje dag, så det är bara att börja öva!!





Mina skrottar <3

Färgblind.

publicerat i Allmänt;
Nej, det blev inte ketchup o makaroner igår. Det blev pitabröd o currykletiga grönsaker med sallad. O Mia tyckte det va gott! Fast hon såg aningen skeptisk ut först :P Nästa gång ska det dock bli något mer avancerat :)
Men ikväll är allt som vanligt igen o hon ska stå för matlagningen till mig o Tobbe. Jag står för ölen istället.
Mamma ringde imorse o sa att mormor låg på lasarettet. Hon hade varit o klättrat på en stol som vanligt o så ramlat ner med huvudet i väggen o på nåt sätt hade hälsenan gått av också. Så hon ska opereras nu om några timmar.

Imorse frågade jag Mia om hon skulle ha sina gröna byxor på sig till jobbet.
" Vilka gröna byxor? Jag har inga gröna byxor."
" Men dom gröna korta som ligger på stolen!" sa jag o suckade sen gick jag o hämtade dom o höll upp dom framför henne.
" Men älskling, dom är bruna! Dom kan inte bli brunare!"
Jag la dom brevid en grön tröja för att jämföra, men näpp, dom va lika gröna fortfarande.
Då är man visst färgblind också.

Hemmafru/kock.

publicerat i Allmänt;
Jag har verkligen blivit en hemmafru nu. Ställer klockan på 8.30 varje morgon. Slänger på mig närmsta plagg när jag vaknar o stormar ut med pissnisse. Sedan torkar jag kiss o plockar oftast bajs också. O sedan är det frukostdagsför dom små. Då måste man sära på dom för att dom inte ska ta varandras mat eftersom JumJum äter sin laxmat o Sasha sin dietmat för tjockisar. Sen är det snabbt på med kopplen o ut igen o kissa. Men oftast hinner han kissa en skvätt inne medan jag letar strumpor.
Idag tog vi en skogspromenad så att det fick bli lite koppelträning o göra av med lite energi. Så nu ligger båda o sover så jag kan göra något annat. Herregud, dethär har blivit en hundblogg. Jag är som människor som nyss fått barn o som bara pratar om sin unge. Men det får ni ta ett tag eller sluta läsa. :P


Solen är tillbaka o även min energi. Längtar så till sommaren som vi mestadels kommer att spendera på balkongerna i solen när vi inte är ute på äventyr :) Mia har hittat skitsnygga tapeter, o det ska bli jättekul att se förvandlingen. Jag tycker redan om lägenheten o kommer trivas ännu bättre när den är fixad. Det kommer att bli så mysigt :)
Eftersom jag är hemmafru på riktigt nu, så måste jag ju även göra mig hemma i köket. Så jag har tagit på mig ansvaret att utfodra hela familjen idag. Önska mig lycka till.


Det är visst Shar pei i JumJum..

Kiss o bajs.

publicerat i Allmänt;
Då var vi nyss hemkommna jag o JumJum. Varit o inhandlat lite nödvandigheter som öl, Liposinol o pepsi. Trött som ett monster idag, o det kan ju bero på att jag fick gå upp o torka 3kg bajs inatt kl4. Fattar inte hur den lilla hunden kan få ur sig så mycket piss o skit. Nu var vi tex ute för 10 minuter sen, o trots detta kissade han precis en 5-literspöl på golvet.
Jag har iaf lärt mig att uppskatta Bohusläningen. Väldigt bra uppsugningsförmåga där.

Vi såg "Låt den rätte komma in" igår, eller jag såg den o Mia berättade gång på gång hur mycket hon uppskattade mitt filmval. Man kanske kan klara sig utan den filmen, det kan jag hålla med om. Och okej, nu kanske det råkar vara så att det altid råkar vara en dålig film jag väljer. Men man kan ju faktiskt inte vara bra på allt. Jag är ju en hejare på Yatzy, allmänbildad som en gud o för att inte tala om mitt underbart roliga sinne för humor. Det är inte lätt att vara bäst *klappa på ryggen*
 ;)



puss på min Mia o barnen


liten&stor

Lillebror o Storasyster i gräset.

Pissnisse!!

publicerat i Allmänt;

Nu är jag barnledig. Mia hälsar på Madde o Daniel o har lilla knodden med sig. Han har varit så pissjobbig idag, i ordets rätta bemärkelse. Han har gnällt, ylat o kissat om vartannat hela dagen. Men mest kissat. Så fort vi varit ute har han sprungit in o satt sig o kissat. På båda mina gardiner dessutom. O i Sashas säng. Vi funderar på att knyta en knut på hans snopp när han är inne. O att döpa om honom till pissnisse. Han vill inte gå ut heller.. Jag har fått släpa honom efter mig som en död säl. Kanske är det för att han har ett babyrosa koppel. Han kanske skäms. Eller så har trotsåldern börjat. Inatt var jag tvungen att gå ut o lägga mig på soffan. Vi ska inte göra så igentligen, han ska ju sova själv, men det gick bara inte att sova. JumJum ylade, det small 23534 raketer utanför o älskling lekte motorsåg i sömnen så jag drog tillslut. Då somnade han givetvis som en sten på fem sekunder. O snarkade såklart. Ska köpa öronproppar så fort det bara går.
Det är iaf mycket skönt med tystnad o lite lugn o ro nu. Har passat på med en helrengöring. Ansiktsmask o allt. Så skönt! :)

Sköönt med mask :)



Ikväll ska jag ut o käka med Beckie, Maggan o Mamma. Ska bli trevligt! Vi har ju pratat om att försöka göra det en gång i månaden ungefär, med det går ju sisådär med det.. Vi får nog anstränga oss lite mer tror jag!

Har börjat pillra Liposinol, som binder fett o minskar sötsug/dämpar aptiten. Sänker även kolesterolvärdet. Ligger på - 2kg så det går iaf åt rätt håll! Lyckligtvis gick jag inte upp någonting när jag slutade röka, det är jag väldigt glad för. Hade räknat med iaf 3 kg, men det låg still. Så, jag fortsätter kämpa för att bli kompis med min bikini :) Annars får jag väl ta till osthyveln.

Puss på mina älsklingar! Tack för mig!

Underbar dag!

publicerat i Allmänt;



Det har varit en såndär underbar dag idag. När allting bara är jättefint. Gick upp tidigt när älskling gick till jobbet o gick ut med JumJum, men sen när hon gått gick han faktiskt o la sig igen så jag fick sova några timmar till. När jag vaknade sken solen så vi tog en promenad i skogen o han fick springa lös o jaga kottar :) mycket uppskattat!!
Vi tränar ju en hel del om dagarna, o sitt fungerar bra. Även loss o inkallning. Nu är det "tass" som övas. Det är dock svårare!
När älsklling kom hem drog vi på oss shorts, jag mina kycklinggula med blad på (skitsnygga verkligen) o vi tog en filt o vatten till JumJum o begav oss mot solen i skogen, sen låg vi där o mös.
Det är såna här dagar som man tänker efter o känner hur bra man verkligen har det. Jag har världens mest underbara flickvän som jag älskar mer än allt o som älskar mig. O två underbara håriga barn. O jag längtar efter vad framtiden har att ge oss.










Vackra ♥

Lille killen är hemma

publicerat i Allmänt;
Nu har då familjen blivit större. JumJum har kommit hem o allt känns lite mer komplett. Just nu sitter han vid mina fötter o äter på sin svans. Kanske borde ge honom frukost?
Det har gått över förväntan med honom o Sasha, hon är en jätteduktig storasyster :) Men jag kan förstå att hon blir lite trött på honom ibland. Han är en gnällig liten kille. Så fort han inte får uppmärksamhet från oss så gnäller han. O helst hade han nog blivit buren dygnet runt. Men man märker att han är väldigt lättlärd, har redan lärt sig "nej" o "kom" o följer oss som en svans på promenaderna. Men idag ska Sasha få lite ledigt, åka till landet o vara för sig själv några dagar. Rumsrenheten kommer vi få jobba med eftersom JumJum va ute för första gången i sitt korta liv i måndags, men han håller sig för det mesta till tidningar nu.
Igår tog vi en promenad till Borgen när Älskling kom hem från jobbet, o den lille sprang som en tok för att hinna med. Självklart hittade han något äckligt som han gick i så han luktade fan när vi kom hem, så det va bara att slänga honom i badet.

Idag ska jag ringa runt o försöka anmäla oss till en valpkurs. denhär lille kisen ska bli väluppfostrad till skillnad mot Sasha!

Nybadad

Puss på mina tre älsklingar. Ni är det finaste som finns!!

Bebis ♥

publicerat i Allmänt;
Då har lilla bebisen kommit hem. Hon är fortfarande groggy efter narkosen, ser ut som Elvis o luktar kadaver. Men annars är det tiptop. Kalaset gick på 6500 idag. Men där drar vi gränsen. Inte pga pengarna utan för att hon inte ska behöva bli opererad mer. Troligtvis har hon problem med sköldkörteln, men det går att leva med med mer motion o diet.
Nu håller vi då bara tummarna för att hon ska få vara friskare dom sista åren.
Och, försäkra era djur! Jumjum kommer bli försäkrad med en gång. Hoppas att han har lite mer tur än Sasha har haft bara :)

O som tur är har Sasha världens finaste gummimamma som stöttar både mig o henne!

Nu ska jag ägna resten av dagen åt att pyssla om min lilla fula bebis o försöka att inte stressa upp mig själv i onödan.