This is a bad day...

publicerat i Allmänt;
Ja... idag har inte varit någon lysande dag. Vaknade utsövd o på bra humör o satte mig tillrätta med babe i soffan för morgonkaffe o lite tyckasyndompussar pga hennes inflamerade arm. Sen ringde mor ovanligt tidigt för att vara hon o som tur va ringde jag upp... "Det har tyvärr hänt Sasha något"
- Nej, nej, nej!! hörde jag mig själv säga o tusen hemska bilder rullade i mitt huvud.

 Jag fick anstränga mig för att lyssna o inte bara störtböla (jag är en tönt när det gäller djur), Gro fick rycka ut o hämta toapapper, men jag lyckades uppfatta vad det hela rörde sig om o att det var akuttid hos veterinären kl 11.
Efter lite kramar samlade jag mig o tog mig ner till smådjurskliniken. Var redan beredd på det värsta.
Möttes av en mycket ynklig, men glad Sasha som hoppade på tre ben. Det tredje bakbenet bara hängde o dinglade. Efter mkt om o men fick vi veta att korsleden i knät är av o att det krävs operation för att fixa detta. Dom upptäckte även blåsljud på hjärtat vilket gör att det blir svårt att söva henne. Jag har lovat mig själv (och henne) att det inte blir fler operationer för hennes del. Jag får inte vara så egoistisk.
Veterinären sa dock att hon kunde leva ett bra hundliv i säkert ett år till med smärtstillande, så nu ska vi prova det. Då får jag lite tid på mig att säga hej då o förberda mig mentalt också och det känns väldigt viktigt.
Men mycket hänger på dom närmsta två veckorna och om hon börjar använda benet. Gör hon inte det, så får jag ta det svåraste beslutet i mitt liv. Och märker jag att hon har ont o inte mår bra så kommer jag givetvis inte att låta henne lida, det har hon gjort tillräckligt i sitt liv.
Ikväll blir det lite öl o vin för att lugna mina närver. Håll tummarna för oss!!!








*Min fina, du har alltid funnits där, o det kommer du alltid att göra!  <3*









><


Min norska kille o jag...

publicerat i Allmänt;

Det var en trevlig födelsedagsmiddag igår, trots att det bjöds på fisk. Jag fick ju självklart frågan om jag hade träffat någon. Ja, Gro, svarade jag utan att tänka på att jag faktiskt inte har kommit ut ur garderoben för denhär biten av "släkten" (o det kommer jag inte att göra heller).
-Det var ett konstigt namn... fick jag till svar, följt av en undrande min.
-Japp! Han är norsk! Svarade jag o slevade in mer fisk. Så nu har jag en norsk pojkvän. Hahahaha, både jag o pappa höll på att dö.
Ja, bortsett från detta och att det var så mycket mat att jag inte kunde röra mig efteråt så var det lyckat.

Var helt speedad av allt kaffe när jag kom hem, så jag satte mig tillrätta i soffan när baby somnat o tittade på massa skit på tv. Ja, någon gång mellan Southpark o någon annan skit somnade jag tydligen o lyckades även stänga av teven för sen vaknade jag med ett tokryck av att hon kom o klappade på mig vid halv sjutiden. Då tyckte jag att det var mysigare att lägga mig brevid henne i soffan, se på vakna med the voice o dricka kaffe än att fortsätta sova. Sen fortsatte vi ner till stan o satt o gäspade i kapp på möte på banken. Nu är jag totalt övertrött, men ska börja packa inför onsdag o städa lite här. Förstår inte hur det kan bli så stökigt när jag inte varit hemma?
Sen blir det fika med bästa Beckie! Tur att Simon är sötast o kör!! ;)

Har hunnit träna nu också, sprungit en liten stund o kört magträning. Kommer ha svår träningsvärk imorgon. Rör mig ju inte direkt mer än nödvändigt om man säger så...
Japp, det var nog allt just nu!















.

Mars 28, 2010

publicerat i Allmänt;

Är hemma för bad o klädbyte. Sedan blir det en tur till trollhättan o födelsedagsmiddag för far hos hans fd svärföräldrar. Jag har kommit på en helt briljant present! Antagligen för att jag är världens bästa dotter :P
Har nu fått reda på att jag tydligen ska prova på att åka skidor i norway (!)... Herregud! Håll tummar, tår o allt annat för att jag ska överleva detta. Jag kan ju knappt stå stilla utan att falla omkull, o jag vet hur det gick när jag försökte lära mig att åka inlines. Jag tror inte att min flickvän riktigt insett hur orörlig jag är, men hon lär ju märka det om inte annat.. Jag får väl landa på henne o lillgrabben helt enkelt, alt bunkra upp med något kilo morfin för att lindra framtida smärtor ;)


Att verkligen kunna vara mig själv i ett förhållande är något jag inte upplevt förut. Jag har nog trott att jag kunnat det, men inser nu att det inte alls varit så. Jag behöver inte tänka på vad jag säger o gör, du tar mig för den jag är, med alla mina fel o brister o du vill inte ändra mig. Jag vill inte ändra dig heller.
Jag tycker om att du är långsam, något förvirrad o pratar norska i sömnen ;) , det är det som gör att du är du.






"The feeling sometimes, wishing you were someone else
Feeling as though you never belong
This feeling is not sadness, this feeling is not joy
I truly understand. Please, don't cry now"








.

*Gäääsp*

publicerat i Allmänt;
Sitter här inte helt vaken i soffan o väntar på att babe ska behaga vakna ;)
Jag skulle kunna fördriva tiden med att äta något, eller möjligtvis ta en dusch, men det är allt för många steg till både dusch o kök, så jag håller mig kvar i soffan, ofräsch o godisätande.
På tal om mat så har jag ätit våldsamt onyttigt i veckan. Hamburgare, godis, pizza osv. Blir väl snart en tjockis igen ;) Varför äter man (eller iaf jag) så mycket mer när man är kär?

Nej, nu ska jag gå o skaka liv i henne o ta en tur ut i köket :)





.

Röj, röj..

publicerat i Allmänt;

Känseln i benet har återvänt, så va inte oroliga, jag behöver troligtvis inte amputera ;)
Baby fick lägenheten hon tittat på! :D O idag skulle mäklaren komma o kika på hennes nuvarande lägenhet, så det behövdes ju lite röjande innan. 09.30 skulle han komma (enligt Gro då....), så vi gick upp i ottan o hetsstädade. Men eftersom Gro inte alltid har stenkoll på läget, så var det 14.30 han skulle komma. Men städat blev det iaf! Sen bestämde vi oss för att fixa klart sekretären, så nu är det gjort! Kommer nog att bli riktig bra när den är betsad o klar.

Fick köpt lite blommor o krukor igår, så nu ser det inte lika sterilt ut i vardagsrummet. Jag är inte kompis med dom kritvita tapeterna... Hoppas att målaren har tid att ta tag i det snart.

Tanken var ju gbg imorgon, men det blir lite bökigt känner jag, så det får bli utgång med baby o Carro i Uddevalla istället. Men det blir nog kul det också :)
På söndag blir det kalas för pappsen, sen ska en del fikastunder pressas in på mån o tis o på onsdag blir det tripp till Norge över påsk. Liiiiiite nervös är jag för att träffa föräldrar o släkt, men det ska bli kul också :)


Nej, nu ska jag hitta lite rena kläder!
Puss på er sötnosar, men mest på Gro!!





.

 

Trååk

publicerat i Allmänt;
Ännu en dag med massa tråkiga måsten... städa, ringa viktiga samtal, fixa nycklar, fixa posten, komma ihåg att äta ;), sortera kläder, till apoteket... blä, blä, blä. Men jag ska även shoppa lite om jag hinner, det har jag inte gjort på mycket länge!

Känseln i mitt ben är fortfarande inte tillbaka. Gro tyckte att jag skulle ringa sjukvårdsupplysningen, men jag avvaktar med det. Jag har ju faktiskt två ben, så man får vara glad att ett fungerar som det ska ;)

Vi såg 2012 igår och det var väl ett par bortkastade timmar. Att trycka in så många specialeffkter det bara går i en o samma film behöver inte betyda att det blir bra.
Nej, lika bra att sätta igång med allt!






Du gör mig lycklig och harmonisk.
Med dig kan jag vara vara mig själv, på gott o ont. Det har jag aldrig upplevt förut.






.

Mars 24, 2010

publicerat i Allmänt;

Åh, herregud. Idag är jag inte vidare pigg (återkommande problem). Det blev hemmaquiz-a-la-Gro för hela slanten igår. Jag hade väl sisådär tre rätt på 457568 frågor ;) Sen var det ju detdär med att faktiskt gå o lägga sig... Inte helt lätt när man har trevligt. Så vid fem, halv sex var det nog jag (!!!) som tog initiativet till att hoppa i sängen.
Vi började fixa med sekretären igår o det blev riktigt bra! Får se om den ska betsas eller få vara som den är. Åh, vill ha ordning här nuuuuu!!!
Det blev hamburgare till frukost idag. Nyttigt o bra ;) Men det bjuder jag kroppen på, har inte blivit så mycket mat den senaste veckan.

Kom nyss hem till lägenheten o möttes av grus över hela golvet, borttaget kakel i köket o ej nerfälld toalettsits. Tack för det saneringsgubbarna.
Varför ska det vara så jävla svårt att fälla ner ringen för män?  whyyy??
Upptäckte också att jag inte har någon känsel i vänster ben... Mycket konstigt. Jag hoppas att den återvänder snart. Jag tycker om att ha alla mina sinnen i form. Räcker det inte med att jag är halvblind?
Nästa vecka ska jag ta tag i fixandet här hemma lite. Köpa lite blommor, lampa till vardagsrummet, duschdraperi... När ska jag få bli miljonär?
Vi fick en skraplott från ÖB igår, o hade ju räknat med att vinna bilen för 250 000. Men turen var inte på vår sida, inte ens lägsta vinsten (25 kr presentkort på ÖB) fick vi.




Jag porrar mig med varmluftspistolen.






.


Japp, japp.

publicerat i Allmänt;
Hemma o hälsar på mor en stund. Eller ja hur mkt jag hälsar på henne kan man väl diskutera, somnade väl 10 min efter att jag kommit innanför dörren.
Kunde verkligen inte somna inatt så jag tog en promenad med Ozzy, rökte o låg sen i soffan o tittade på tv halva natten.
Idag ska vi förhoppningsvis börja projekt "fixa sekretär". Tur att Gro är mer företagsam än vad jag är (skulle man kunna vara mindre företagsam å andra sidan?). Har också varit på lägenhetsvisning (Nej jag ska inte flytta igen!), helt okej om man bortser från border o ful matta i sovrummet.
Annars är planen möjligtvis utgång imorgon o en tur till Linda o Katarina på lördag! Tjejkalas! :D


(o bara för att jag vill göra som alla andra...)

För 5 år sedan... Levde jag ett extremt destruktivt liv, var i ett våldsamt förhållande med mycket droger. Är jäkligt glad att jag överlevde det.

För 1 år sedan... Insåg jag att jag faktiskt är stark.

För 3 månader sedan... Ändrades mitt liv drastiskt (men bara till det bättre inser jag nu)

Igår...  Städade jag hela lägenheten o var på mkt bra humör!

Imorgon... Blir det myskväll/utgång. 

Om ett år... Kommer jag att vara ännu starkare o lyckligare än jag är nu.

Jag utmanar:  Ni som inte har något bättre för er ;)


Puss o hej!



.




Mars 22, 2010

publicerat i Allmänt;

Jag hade åter glömt hur jävla krävande det är med valpar (nja, inte riktigt kanske)! Hur söta dom än må vara så blir dom väldigt fula när dom vaknar halv fem på morgonen, drar runt toapapper överallt, äter nässpray o tuggar kläder. O det går inte heller att komma ifrån det faktum att dom är små kiss o bajsmaskiner. Jag är svårt trött idag. Men jag häller i mig kaffe, lyssnar på VNV Nation o har kommit igång med städningen (på riktigt denhär gången).

Har upptäckt (eller nu ljög jag, det har jag allt vetat länge) att jag nog är tillsammans med någon som kanske är mer tankspridd/förvirrad/seg än vad jag är. Det är väldigt skönt!! Iaf för mig ;) Nu slipper jag gå själv in i ett rum för att komma på att jag inte har en aning om vad jag ska göra där.
Exempel:
Nere i källaren o G har öppnat ca 3 dörrar, kikat in i dom för att sedan sucka o stänga. På frågan vad hon letade efter fick jag svaret: "Tvättkällaren... Den har legat här..."
Sen har jag ganska kul åt andra saker, som att hon går ut med hunden mitt i natten iförd endast trosor o tröja o givetvis möter grannen.

Det har varit lugnt o mysigt de senaste två dagarna. Jag fick även tillfälle att glänsa med mina matlagningskunskaper (hacka sallad). Det är alltid kul när man kan visa sina skills. 




O imorgon ska det saneras här. Klockan 7 på morgonen... Jaja, hundkräket har säkert varit uppe o kissat 17 ggr vid den tiden iaf ;)





Hej hopp!!!





.




Kalaset.

publicerat i Allmänt;
Ja gårdagen var allt trevlig. Trots att man stötte ihop med ett gammalt ex. Vad fan tänkte jag på? Inte alls förmodligen, skyller det på min konstanta kemiska obalans just den perioden i livet. Vet inte vad jag ska skylla missen efter det på. Kortslutning i hjärnan helt enkelt?

Maten var väl sisådär, Mortens har ingen vidare mat tycker jag, men som vanligt hade jag glömt att äta under dagen så jag va så hungrig då att en överkörd grävling hade varit en lyxmåltid.
Morfar uppskattade våra försök att fira honom tror jag o han blev två flaskor whisky o en klocka rikare.
Jag var en tråkmåns o åkte hem först av alla o störtdäckade i soffan. Svårt trött. Vart har mitt nattugglejag tagit vägen? Tur att man har världens bästa kusin som ställer upp som chaufför :)
Just det, träffade min gulliga tandläkare ute, hon är äntligen tillbaka i sverige, så nu kan jag våga mig på ett besök utan ett kilo Stesolid i blodet! Verkligen på tiden!

Självklart är det asbest i köket (vad skulle det annars vara med min tur?). Så på tisdag kommer dom o sanerar. Toaletten har bögat ur också... går att spola sådär en gång i timmen. Kommer snart vara bästis med vaktmästaren känner jag.


Näpp, om man skulle sätta igång med dagen kanske?






.




Mars 19, 2010

publicerat i Allmänt;

Börjat med ovanan att vakna extremt tidigt när jag inte behöver. Det gillar jag inte. Fast å andra sidan så har jag lärt mig att lägga mig före 3 på natten. Det kan nog spela in ;)
Ikväll blir det ju 70-årskalas då, o jävlar vad jag ska äta! Blir säkert en öl också om jag känner mig själv rätt. Dagen till ära ska jag faktiskt ha kjol på mig. Det händer inte allt för många gånger per år. Jag trivs fortfarande inte helt med min vikt, men det känns betydligt mycket bättre. Har bestämt mig för att stanna på den vikt jag har nu ett tag så att det inte går för fort.
Hittade några skivor med gamla bilder o jag blev ganska rädd när jag såg hur benig jag faktiskt var, men man är inte så tjock när man väger 45 kg. Nu väger jag nästan 20 kg mer, men mår betydligt mycket bättre. Slipper sticka mig på mina egna höftben o att sova med en kudde mellan knäna för att slippa vakna med blåmärken. Usch, vad hemskt.

Stackars mina grannar, dom har fått lyssna på samma låt hela morgonen. Jag får å andra sidan lyssna på deras gapande små barn varje morgon ;)

Jag har ännu inte fått svar på asbestprovet som togs i köket i början av veckan, men jag hoppas verkligen att så inte är fallet!

 





puss på dig!


.

The world is just illusion trying to change you.

publicerat i Allmänt;
Sådär, då är man människa igen efter sömn och litervis med vatten :) Varför ska man alltid dricka dendär sista ölen mitt i natten? Väldans onödigt tycker jag, men det var en supermysig kväll, så det var det värt ;) Jag hade inte alls någon lust att vakna i morse, efter lite frukost (ja inte för mig, det blev en cigarett istället) så bestämde vi oss för att ge sängen ännu en chans. Det var ett mycket bra beslut. Hade jag kunnat så hade jag gärna legat kvar tills imorgon. Skedsovande måste ju vara en av de bättre uppfinningarna? Way mkt bättre än alla sömntabletter i världen :)

Har diskuterat med mina kära vänner om hur vissa människor faktiskt är ganska skrämmande och obehagliga. Inget upphör faktiskt att förvåna mig längre.

Jag har ju länge vetat att Linda o Katarina hör till den där ovanliga, fabulösa delen av befolkningen. Nu har jag dock fått det bekräftat ännu en gång :) Tack för att ni finns o stöttar mig i allt. Ni är riktiga vänner.

Imorgon ska jag ut o käka med släkten. Morfar fyller riktigt gammalt, hela 70. Jag kommer att ta med mig öronproppar för att vara på den säkra sidan o stå ut hela kvällen utan men för livet ;)



Måste slänga upp denhär videon som jag tycker är helt fantastisk, den går på repeat här. Se den!





.

Nätet är hääär!

publicerat i Allmänt;




Äntligen har nätet kommit igång! Hemtelefonen är dock stendöd, men nu kan jag iaf kommunicera via datorn :) Usch, jag har verkligen blivit en datanörd... Men det är ju så praktiskt!
Har sååå mycket tråkigt att uträtta under dagen. Städa, ner till stan, hem till mamma o kopiera viktiga papper, lämna viktiga papper, hem igen o lämna hund...
Men det känns ändå helt okej :) Jag ser fram emot kvällen! Mys, mat o öl med en sötnos, blir inte mkt bättre än så!
Nu ska jag utfodra hunden o sen kasta mig i badet!





"You make it pirr in my stomach" - underbart citat ;)







.

Destructiooooon nästa!

publicerat i Allmänt;
Hemma hos mor för att hämta upp hund. Hon ställde upp som hundvakt igår när jag ägnade mig åt destruktiva handlingar tillsammans med Gro o co. Jag tänke först att jag kunde tagit med mig Sasha o faktiskt bundit henne utanför krogen. Några timmar klarar hon väl sig själv?
Självfallet hällde vi i oss så mycket alkohol vi kunde få tag i. För att kunna betala kvällen var vi ju givetvis tvugna att få pengar på något sätt. Men hur? Största delen av kvällens drinkar fick vi ju genom att visa brösten, men ett litet startkapital när man är ute vill man ju ha. Vi bestämde oss för att gå ner till hamnen o sälja oss. Efter fyra timmar när vi endast fått betala för att få ha en trekant med en 90-årig sjöman gav vi upp. Det var helt enkelt inte vår dag.
Vi fortsatte kvällen med att bilda en cirkel på Gros vardagsrummsgolv, dra fram kajalpennan, lyssna på Broder Daniel o skära oss i armarna. Inte heller detta gick som vi tänkt oss. Stackars Gro hade haft inbrott o allt i vass väg blev stulet. Dock hittade vi några smörknivar i plast. Detta fick ju duga. Nöden har ingen lag som det ju heter.

Ja, det där med pengar löste sig ju. Eftersom vi var så fulla när vi kom till krogen fick vi ju givetvis inte dricka något. Jag försökte flirta in mig med bartendern, men hon var inte speciellt imponerad. Förmodligen var hon straight.

Ja, det blev en mycket bra kväll. Ta mig med en nypa salt, det gör jag. Eller en näve kanske.









Puss!
.


Det senaste...

publicerat i Allmänt;
Japp, då var man inflyttad! Utan soffa o utan internet än så länge, men båda bör komma inom dom närmsta dagarna. Har byggt ett tillfälligt bo av högar med filtar, kuddar o lite kläder mitt på vardagsrummsgolvet. Det fungerar bra just nu :)
Har varit o inhandlat lite tråkiga saker som besticklådor, kryddor o diskställ idag. Extremt tråkigt att lägga pengar på! Hittat färgen jag ska ha i köket "Sockervadd" heter den, hur gulligt är inte det? Nova, gör dig redo så anfaller vi väggarna någon dag ;)
 

Hade en riktig myskväll i lördags. God mat, öl, tjat, kedjerök o jag somnade med en vacker tös på min arm :) Det var väl kanske inte lika kul att vakna på morgonen när hon skulle till jobbet, men jag hade ju iaf lyxen att få gå o lägga mig igen.

Blev väldigt stolt här om dagen när en vän fattade ett beslut o vågade stå för vad hon vill. Du vet vem du är! Stay strong!

Japp, det var väl allt just nu, känner mig inte särskilt bloggsugen faktiskt. Återkommer i dagarna.
Puss o hej!






.


Rik!

publicerat i Allmänt;
Sådär, soffa beställd o kommer nästa fredag. Får väl sitta på golvet så länge :P Inga problem.
Va o växlade in massa mynt på banken, räknade med att det skulle bli ca 2000 kr. Istället blev det 5 299! :D Mycket glad blev jag!
Tog även en sväng upp till lägenheten för att hämta lite grejer o städerskan från städbolaget va där. Stackaren hade fullt upp om man säger så. Hon va inte ens klar med köket när vi kom o hon sa att det hade varit enklare att köpa ny spis o kyl än att göra rent det som var.
Så GLAD för att jag inte gav mig på det själv!

Ska göra mig i ordning lite, sen gå o möta Nova o köpas massor av godis till filmen!








.

Jag är en tjatkärring ;)

publicerat i Allmänt;
Ja jag fick tjatat mig till städning, tapetsering o nya mattor i kök o hall :) Skönt!!
Det hade blivit lite väl mycket att städa själv. Det var i stort sett bara golven som var någorlunda rena. 

Snart ska jag iväg o beställa soffa o köpa färg till köket! Ikväll blir det bio, Alice i underlandet, med Nova o Marre :) Mys!! Två babes, godis o bra film! Kan inte bli bättre!

Har även bjudit in Linda o Katarina på en mini-inflyttningsfest på lördag. Bara VIP. Hoppas att dom kan komma :)



Känner mig grymt taggad idag. Solen gör så mycket med mitt humör :)
Puss o kram till alla mina små hjärtan!







.



.

Sådär...

publicerat i Allmänt;
Sådär, då har man hämtat nycklarna till lägenheten! Men även denna gång var städningen under all kritik. Tråkigt att människor är så respektlösa att dom inte kan ta bort sin skit efter sig. Men jag gjorde en deal, jag städar själv o får tapeter upsatta gratis i vardagsrummet.
Ska försöka att tjata mig till att även få det i matrummet. Min övertalningsförmåga brukar överraska även mig själv ibland.
Så imorgon blir det städning o en tur till förrådet i Trollhättan för att flytta första lasset. Har hyrt lastbil tills på fredag, så då flyttar jag allting stort som säng o andra stora möbler. Så fredag blir första natten där :) Ska bli väldigt skönt! Får lite panik av att inte få vara själv. Men några dagar ska jag allt stå ut :)

Usch. Kom på mig själv med att stå o skratta för mig själv. Inte av glädje utan av skadeglädje. Det är inte ett drag hos mig själv som jag tycker om, men det är nog något alla känner ibland.
Annars väljer jag att se det hela som att Karman har gjort sitt. Karma is a bitch! :P

Ska även börja samtalsterapi igen på torsdag. Det ska bli lite spännande faktiskt. Tror att terapi är bra för alla, oavsett vad man har för problem. O även om jag mår bättre än jag gjort någon gång nu, så är det skönt att ventilera sina tankar med någon som inte känner mig. Det är även ett bra sätt att lära sig mer om sig själv.

Har haft huvudvärk sen jag vaknade i morse. Helt säkert det här pissiga vädret som gör det. Kom på här förut att jag faktiskt inte har haft migrän på över ett halvår! Ta i trä!!

Nej, nu blir det något att äta. Har bara hunnit med att äta naturgodis idag. Väldigt gott, men kanske inte så supernyttigt.




.